Foto:
Foto:
Komentar Mitje Gasparija

Gasparija so zmotile predvsem sporne glasovnice iz tujine, ki bi lahko odločale tudi o končnem zmagovalcu. Izidi vzporednih volitev so po njegovem mnenju sicer napredek za Slovenijo, saj je bila kampanja poštena in resna. Po dozdajšnjih delnih neuradnih izidih se je Mitja Gaspari uvrstil na 3. mesto. Do drugouvrščenega Danila Türka ga loči manj kot 4.000 glasov.

Sam je svojo podporo namenil "najboljšemu kandidatu", na vprašanje, koga bi volil v primeru, če sam ne bi kandidiral na volitvah, pa ni želel odgovoriti, saj je vprašanje po njegovem mnenju preveč hipotetično.

Gasparija podprli Kresalova, Mencinger in Janković
Za Gasparija je glasovala tudi Katarina Kresal, predsednica LDS-a, ki je dejala, da bo treba zaradi izjemno tesnih izidov "na veselje še počakati". Po njenih besedah se bodo na koncu pokazale tudi preference volivcev glede posameznih političnih strank.

Jože Mencinger, prvopodpisani pod Gasparijevo kandidaturo, je po objavi vzporednih volitev dejal, da je Gasparija podprl, "ker je najbolj neubogljiv" med kandidati. Dober predsednik namreč mora po Mencingerjevem prepričanju opozarjati tudi na kakšne slabe stvari.

Za Gasparija je glasoval tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki se je po volitvah oglasil v njegovem štabu. Janković je ob tem izrazil prepričanje, da Lojze Peterle drugega kroga ne bo dočakal na prvem mestu.

Komentar Mitje Gasparija