Poleg župana so bili na srečanju prisotni še nekateri drugi predstavniki MOL-a, med drugim podžupan Aleš Čerin. Foto: RTV SLO
Poleg župana so bili na srečanju prisotni še nekateri drugi predstavniki MOL-a, med drugim podžupan Aleš Čerin. Foto: RTV SLO
Kandidati v mestni hiši

Čeprav je bilo na srečanje vabljenih vseh sedem kandidatov, so se ga udeležili zgolj štirje, Mitja Gaspari, Darko Krajnc, Monika Piberl in Danilo Türk. Kot so povedali po uro trajajočem soočenju, so sogovorniki izmenjali mnenja o položaju in prihodnosti prestolnice. Župan je pogovor označil kot zanimiv in koristen.

Danilo Türk in Mitja Gaspari sta spregovorila predvsem o položaju prestolnice v odnosu do države. Vsi predsedniški kandidati, ki so se udeležili pogovora, so podprli projekte ljubljanskega župana in zagotovili, da bi si kot predsedniki prizadevali za ploden dialog z Mestno občino Ljubljana.

Moniko Piberl je še posebej navdušila ideja o malih, električnih, do okolja prijaznih avtomobilih, ki naj bi jih prestolnica v prihodnosti ponudila za vožnjo po mestnem središču.

Darko Krajnc je izpostavil srečanje županov evropskih mest, ki bo 9. maja prihodnje leto, prav na njegov rojstni dan, potekalo v Ljubljani. Idejo podpira, srečanja pa bi se kot predsednik z veseljem udeležil.

"Zanima me, katere resorje bi ukinil finančni minister Andrej Bajuk, če bi se državni proračun zmanjšal za 32 odstotkov," je na srečanju poudaril Krajnc.

Manjkali Pečaričeva, Jelinčič in Peterle
Elena Pečarič se pogovora ni udeležila, ker je potekal v prvem nadstropju, Zmago Jelinčič je sprva najavil svoj prihod, nato pa se je opravičil, medtem ko se Lojze Peterle srečanja ni mogel udeležiti zaradi drugih obveznosti.

Janković neudeležbe na srečanju ni želel posebej komentirati, dejal je le, da bo zadosten komentar rezultat na volitvah. Prav tako ni želel komentirati novinarskih vprašanj o gradnji dveh stadionov.

Kandidati v mestni hiši