Darko Krajnc je vesel, da je v predvolilni kampanji uspel izpostaviti določene teme, o katerih je imel konkretno in pravo mnenje. Foto: RTV SLO
Darko Krajnc je vesel, da je v predvolilni kampanji uspel izpostaviti določene teme, o katerih je imel konkretno in pravo mnenje. Foto: RTV SLO
Komentarji predsedniških kandidatov

Ob tem pa je dodal, da se morajo volivke in volivci v Sloveniji še malo "zbrihtati". Jelinčič je opozoril, da so osrednji slovenski mediji enostavno sabotirali prvi del njegove kampanje, zato je izidov še bolj vesel. Uspeh pa pripisuje tudi drži stranke, ki ji predseduje. Meni, da se je SNS pokazal kot stranka, ki vedno vztraja pri svojih stališčih, ne odstopa in se bori za slovensko državo ter državljane.

Poslanec SNS-a Sašo Peče verjame, da je rezultat njihovega predsedniškega kandidata Zmaga Jelinčiča pogojen tudi s kakovostjo in učinkovitostjo dela poslank in poslancev SNS-a v dosedanjem mandatu.

Darko Krajnc je z volilnimi izidi zadovoljen. Vesel je, da je v predvolilni kampanji uspel izpostaviti določene teme, o katerih je imel konkretno in pravo mnenje. Tak rezultat je pričakoval, bil pa je eden redkih kandidatov, ki se mu je podpora ves čas nekako dvigovala, čeprav ne močno. Če bi imel enako pozornost v medjih, pa verjame, da bi se mu podpora še nekoliko dvignila.

Pečaričeva doživela zaplet pri glasovanju
Elena Pečarič je dejala, da je v predsedniški tekmi dala vse od sebe in naredila več, kot je mislila, da je sposobna. Sicer pa je Elena Pečarič ob oddaji glasu doživela zaplet na volišču, saj je okrajna volilna komisija v Kopru, kjer ima stalno bivališče, ni obvestila, da lahko voli samo na sedežu ljubljanske upravne enote na Adamič-Lundrovem nabrežju. Poslanka Zaresa Majda Širca je dejala, da se je Pečaričeva ne glede na rezultat izkazala kot obprta, pogumna in pametna ženska, ki je skozi kampanjo odprla številna pomembna vprašanja.

Monika Piberl pa je povedala, da je glede na veliko medijske blokade, rezultat pravi čudež. Glede na to, da je po Sloveniji naredila več kot 10.000 kilometrov, temu rezultatu ne bo verjela, saj so ljudje izražali željo po ženski predsednici.

Komentarji predsedniških kandidatov