Prispevki med oddajo ji niso bili všeč, priznava pa korektnost RTV Slovenija. Foto: RTV SLO
Prispevki med oddajo ji niso bili všeč, priznava pa korektnost RTV Slovenija. Foto: RTV SLO
Monika Piberl na vprašanju, komu podpora v drugem krogu, če njej ne uspe.

Do prvega zaključka je prišla, ker meni, da večina ne želi, da bi dobila veliko glasov, kar naj bi dokazovali tudi proti njej naperjeni prispevki med oddajo. Sodstvu pa ne zaupa po zadnjih krajevnih volitvah, ko naj bi bila njena stranka Glas žensk Slovenije oškodovana, v podporo tej trditvi pa je navedla tudi povolilno dogajanje v Izoli.

Čeprav je okrcala proti njej naperjene prispevke TV Slovenija med oddajo, meni, da je RTV Slovenija zelo korekteno pokrivala predsedniške volitve, medtem ko so na komercialnih televizijah več pozornosti namenjali tistim, ki so jim plačevali.

Veliko časa je govorila tudi o Mariboru, kjer ima ta stranka največ podpore, a Piberlova zanika, da bi kandidaturo izkoriščala za interese na lokalni ravni. Znana po svojih vpadljivih nastopih v mestnem svetu, ko je z lopato ali torto skušala dokazati svoj prav, se je pogosto uvrščala v medije. Sama pravi, da je to eden izmed načinov, kako novinarje spodbuditi, da pišejo o temah, ki sicer ne pridejo naslovnice, a kažejo na to, da pa je vendarle veliko narobe.

Drnovšku bi podelila priznanje za zasluge
Kot predsednica bi se zavzemala za manjše razlike med bogatimi in revnimi. Nesoglasij med predsednikom Janezom Drnovškom in premierjem Janezom Janšo ni hotela komentirati, bi se pa sama na Drnovškovem mestu udeležila proslave. Drnovšku bi tudi dala odlikovanje za zasluge, ki jih ima pri razvoju Slovenije.

Hrvaški upočasniti napredovanje
Zanimiva so bila še vprašanja o izbrisanih, družini Strojan, odnosih s Hrvaško in istospolnih skupnostih. Glede izbrisanih pravi, da dvomi v odločbo ustavnega sodišča in da bi bil potreben selektiven pristop. Pri odnosih s Hrvaško meni, da bi morala naša diplomacija bolj ostro odreagirati in otežiti vstopanje sosede v EU zaradi nerešenih vprašanj.

Pri tem meni, da slovenska zemlja sega do reke Mirne, varčevalce Ljubljanske banke pa bi prepustila nasledstvenim pogajanjem. Istospolne skupnosti je ne motijo, prav tako ne tudi poroke med istospolnimi partnerji, je pa proti posvojitvam, saj se boji, da bi starši prenašali svoja nagnjenja na otroke, slednji pa bi imeli tudi težave z vrstniki v šoli, kar bi jim povzrožilo psihične motnje.

M. K.

Monika Piberl na vprašanju, komu podpora v drugem krogu, če njej ne uspe.