Kučan meni, da bo predsedniška tekma zaradi obeh kandidatov levice razburljiva. Foto: RTV SLO
Kučan meni, da bo predsedniška tekma zaradi obeh kandidatov levice razburljiva. Foto: RTV SLO

Milan Kučan je dejal, da bo v kampanji za predsednika države podprl tistega kandidata, ki bo imel bolj jasne opredelitve do razmer, ki so nastale v Slovenije zaradi delovanjem sedanje vlade, in ki bo bolje ščitil interes javnega, v katerega je po njegovih besedah vlada Janeza Janše s svojimi ukrepi neusmiljeno posegla.

Tudi predsednik Zveze združenj borcev NOB Janez Stanovnik ni želel povedati, koga bo podprla organizacija, dejal je le, da bodo podprli "žrtev, ne pa tistih, ki so lačni zmage".

Slovesnosti v spomin na padle med NOB v Rodiku na obrobju Brkinov se je udeležil tudi Danilo Türk, ki ga podpirata SD in gibanje Zares, je poročala TV Slovenija. Ob tem je dejal, da je celotna kampanja šele na začetku in da se mora med kampanjo srečati z veliko ljudi in se izkazati.

Türk kritično o potezah KP in kolaborantov
Ob robu proslave, ki je potekala v spomin na medvojne žrtve med domačini in predvsem na kurirje, ki so padli julija 1944, je Türk povedal, da je Komunistična partija kot ena izmed organizatoric upora zlorabila partizanstvo za lastno osvojitev oblasti. "Kljub temu pa to ne more biti opravičilo za tiste, ki so se skupaj s silami nacizma in fašizma postavili proti partizanstvu", je dodal.