Vsi vprašani so nam zagotovili, da se bodo volitev udeležili. Foto: RTV SLO
Vsi vprašani so nam zagotovili, da se bodo volitev udeležili. Foto: RTV SLO
Poletni predvolilni utrip

Najprej smo v vroči poletni Ljubljani, sicer polni turistov, skušali "izmeriti" mnenjsko ozračje glede volilne udeležbe in največjih favoritov za zmago na jesenskih volitvah. Če gre soditi po odgovorih na ljubljanskih ulicah, bo volilna udeležba visoka in volilno razpoloženje dobro.

Kdo so favoriti?
Glede na mnenja naključnih mimoidočih, presenetljivo najbolje kaže Zmagu Jelinčiču Plemenitemu. Jasno je, da takšna anketa ne more dati verodostojnih rezultatov, zato je z večjo gotovostjo mogoče sklepati le, da imajo njegovi volivci najmanj težav z javnim izražanjem svojih volilnih preferenc.

Večina drugih vprašanih namreč o svoji izbiri še ni odločena oziroma nam je niso bili pripravljeni razkriti. Predvsem tistim, ki še ne vedo, komu bodo jeseni podelili svoj glas, bodo odločitev zagotovo olajšala televizijska soočenja. Večina vprašanih bo nastope kandidatov na televiziji spremljala.

Volilni utrip na MMC-jevih straneh
MMC-jev merilec volilnega utripa bo za vas deloval celotno predvolilno in volilno obdobje. Nadaljnje rezultate merjenja si lahko ogledate na MMC-jevih spletnih straneh, namenjenih predsedniškim volitvam 2007.

Poletni predvolilni utrip