Elena Pečarič je ponudbo za prodajo podpisov podpore zavrnila. Foto: RTV SLO
Elena Pečarič je ponudbo za prodajo podpisov podpore zavrnila. Foto: RTV SLO
Gaspari in Pečaričeva vložila kandidaturo

Pečaričeva je to storila s podporo neparlamentarne stranke Akacije in podpisi treh poslancev - nepovezane poslanke Majde Širca, samostojnega poslanca Slavka Gabra in poslanca italijanske narodne skupnosti Roberta Battellija. Poleg tega ji je uspelo zbrati 1.624 podpisov podpore državljanov, podpira pa jo tudi neparlamentarna stranka Akacije, katere predsednik je koprski občinski svetnik Marko Brecelj. Pečaričeva je še povedala, da je prejela ponudbe za prodajo podpisov, ki jih je zavrnila.

Kandidatka za predsednico bo od zdaj vse moči namenila pripravam na soočenja. Svojo kampanjo ocenjuje kot uspešno. Pojasnila je, da gre zdaj zares in sporočila protikandidatom, da naj se je pazijo.

Prvopodpisani za Gasparija Jože Mencinger
Kandidaturo Mitje Gaparija pa je predlagala skupina volivcev s prvopodpisanim nekdanjim ljubljanskim rektorjem Jožetom Mencingerjem. Gaspari bo podpise zbiral do 26. septembra, v četrtek pa je za MMC povedal, da jih je do zdaj zbral več kot šest tisoč.

Volilna komisija mora zdaj preveriti zakonitosti obeh vloženih kandidatur, s čimer bosta Gaspari in Pečaričeva postala tudi uradna kandidata. Ta lahko do 1. oktobra svoje soglasje še vedno umakne.

Do sedaj sta uradno kandidaturo vložila tudi Lojze Peterle in Zmago Jelinčič.

Gaspari in Pečaričeva vložila kandidaturo