Foto:
Foto:
V predsedniški tekmi tudi Pečaričeva

Pečaričeva pravi, da so ji člani predsedstva stranke Akacije obljubili podporo pri zbiranju 3000 podpisov volivk in volivcev, nastopila pa bo v kampanji pod geslom "Priložnost za vse!" "Predstavljam drugačnosti, ki se jim preprečuje vstop v politično, čeprav smo predmet političnega. In prav zato, ker nočemo biti zgolj objekti političnih igric, nemi igralci in nemočne žrtve, stopam v to igro z velikimi koraki," pojasnjuje.

"Institucije so obramba elite pred državljani"
"Nočem zmagati za vsako ceno, zato se mi ni treba pretvarjati," je Pečaričeva še zapisala v sporočilu za javnost. Po njenem mnenju institucije ne služijo državljanom, ampak so "obramba elite pred državljani, in čutim, da je oblast vse bolj arogantna, državljani pa vse bolj vdani in apatični".

Kandidatura Pečaričeve za jesenske volitve je že deveta po vrsti. Doslej so kandidaturo namreč napovedali poslanec v Evropskem parlamentu Lojze Peterle, nekdanji slovenski veleposlanik pri ZN-u Danilo Türk, nekdanji guverner Banke Slovenija Mitja Gaspari, prvak SNS-a Zmago Jelinčič, predsednica zunajparlamentarne stranke Glas žensk Slovenije Monika Piberl, predsednik zunajparlamentarne Stranke mladih Darko Krajnc ter podjetnika Marjan Beranič in Jože Andrejaš.

V predsedniški tekmi tudi Pečaričeva