Peterle in Türk sta danes potrdila, da sta se pripravljena srečati z nekdanjim predsednikom Milanom Kučanom. Upata, da bo srečanje čim prej, Foto: RTV SLO
Peterle in Türk sta danes potrdila, da sta se pripravljena srečati z nekdanjim predsednikom Milanom Kučanom. Upata, da bo srečanje čim prej, Foto: RTV SLO
Kandidata nagovarjata

Danilo Türk je na predstavitvi svojih programskih izhodišč dejal še, da bi rad razvil vsebinsko predsedniško kampanjo, ki se ne bi ukvarjala zgolj s kritiko zaradi kritike. Prav zato, da bi ideje razvil čim bolj korektno, namerava sestaviti programski svet, v katerem bodo številni ugledni strokovnjaki iz znanstvenega in kulturnega življenja.

Türk si želi večjo prepoznavnost in spoštovanost države
Poudaril je tudi, da si želi večjo prepoznavnost in spoštovanost Slovenije. Da bi to dosegli, moramo po Türkovih besedah "na ustrezen način poskrbeti za naš razvoj, krepiti blagostanje in mobilizirati najboljše talente v vseh ljudeh v Sloveniji," poroča Radio Slovenija.

Kot morebitni predsednik republike bi ¨nekdanji slovenski veleposlanik pri ZN-u veliko pozornosti namenil pomenu slovenske nacionalne varnosti in obrambe, saj ga dogodki, povezani z afero Sova, skrbijo.

Peterle poudaril pomen boja proti raku
Dejaven pa je v teh dneh tudi evroposlanec Lojze Peterle. Po poročanju Radia Slovenija je na obisku Onkološkega inštituta poudaril pomen boja proti raku. Ob tem je izrazil upanje, da bodo med slovenskim predsedovanjem Uniji "drugo leto prišli do tistega, kar smo obljubili v evropskem parlamentu, da bi ustanovili evropsko delovno komisijo za boj proti raku".

V boj za mesto predsednika oz. predsednice se bodo jeseni podali še nekdanji guverner Banke Slovenija Mitja Gaspari, prvak SNS-a Zmago Jelinčič, predsednica zunajparlamentarne stranke Glas žensk Monika Piberl, vodja zunajparlamentarne Stranke mladih Darko Krajnc, podjetnika Marjan Beranič in Jože Andrejaš ter predsednica YHD Društva za teorijo in kulturo hendikepa Elena Pečarič.

Kandidata nagovarjata