Žrebanja so se udeležili predstavniki kandidatov Mitje Gasparija, Zmaga Jelinčiča, Darka Kranjca, Lojzeta Petrleta in Danila Türka. Foto: RTV SLO
Žrebanja so se udeležili predstavniki kandidatov Mitje Gasparija, Zmaga Jelinčiča, Darka Kranjca, Lojzeta Petrleta in Danila Türka. Foto: RTV SLO
Spremljanje volitev na RTV SLO
Žrebanje vrstnega reda kandidatov

Nastopi kandidatov v medijih volivcem pomembno pomagajo pri ustvarjanju slike o kandidatih in izbiri, zato je poleg spremljanja predvolilnega dogajanja v dnevno-informativnih oddajah RTV SLO pripravil soočenja vseh kandidatov, ki bosta na TVS 1. in 19. oktobra ob 19.55, pogovore s kandidati, njihove samopredstavitve, raziskave javnega mnenja, vzporedne volitve in javljanje reporterjev s terena.

V okviru studia ob 17-ih bodo na prvem programu Radia Slovenija na podlagi žreba potekali tudi volilni dvoboji in troboji. Zadnji od dveh soočenj vseh kandidatov na Televiziji Slovenija neposredno pred volitvami bo še posebaj pester in zanimiv.

Tudi osebna plat kandidatov
Če bodo kandidati v prvem soočenju govorili predvsem o najpomembnejših političnih vprašanjih, bodo v drugem, ki ga bosta vodila Rosvita Pesek in Mario Galunič, kandidati imeli priložnost, da poleg politične predstavijo tudi osebno plat. Ob njih bodo namreč sedele tudi njihove soproge, partnerji oziroma najpomembnejša oseba v njihovem življenju.

MMC-jev predsedniški portal
Na MMC-jevem volilnem portalu si je med drugim mogoče ogledati kratke predstavitve kandidatov, volilni koledarček, volilni sistem, izide prejšnji volitev ter novice o predsednikih in prvih damah v tujini.

MMC-jev volilni stroj vam na podlagi vašega odgovarjanja na aktualna vprašanja pomaga ugotoviti s katerim kandidatom imate najbolj sorodna stališča svojo srečo in analitično žilico pa lahko preiskusite na volilni stavnici za napoved volilnega izida. Najbolj natančne napovedi bomo nagradili.

RTV SLO je zavezan, da bo o vseh kandidatih (o njihovi osebnih lastnostih, vrednotah in prepričanjih) državljanom nudil enakovredne in čim popolnejše informacije.

Kandidati bodo na TVS nastopili na spodaj naštetih dnevih, pri čemer prvi datum pomeni samopredstavitev, drugi pa datum pogovora novinarja s kandidatom. Če bo državna volilna komisija zavrnila kandidaturo Monike Piberl se bodo termini spremenili.

Samopredstavitev Oddaja
Mitja Gaspari

9. 10.

16. 10.

Zmago Jelinčič Plemeniti

5. 10.

9. 10.

Darko Kranjc

3. 10.

3. 10.

Elena Pečarič

8. 10.

17. 10.

Lojze Petrle

10. 10.

8. 10.

Monika Piberl

2. 10.

15. 10.

Danilo Türk

4. 10.

10. 10.

Spremljanje volitev na RTV SLO
Žrebanje vrstnega reda kandidatov