Danilo Türk bo počakal na uradno štetje glasov. Foto: RTV SLO
Danilo Türk bo počakal na uradno štetje glasov. Foto: RTV SLO
Komentar Danila Türka

Prvi krog volitev je bil po njegovem mnenju takšen, da noben kandidat ni mogel računati na neki avtomatični izid, zato je bila kampanja enakopravna in zanimiva.

Pahor: Rezultati bodo odražali voljo ljudi
Predsednik SD-ja Borut Pahor je dejal, da je zanj pomembno, da bodo rezultati, ki jih bo objavila Državna volilna komisija sporočila kot uradne, odsevali realno voljo ljudi. Ob tem je dejal, da bi si želel, da bi v drugem krogu nastopila Mitja Gaspari in Danilo Türk. Pahor je še dejal, da bodo, če se Türku ne bo uspelo prebiti v drugi krog, a bi to uspelo Mitji Gaspariju, vodstvu stranke predlagali, da podprejo kandidaturo slednjega.

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec pa je dejal, da se je odločitev za podporo Türku izkazala za pravilno. Predvolilno kampanjo je ocenil kot umirjeno in brez nizkih udarcev, majhne razlike med kandidati pa kažejo, da ljudje morda niso glasovali tako blokovsko, kot smo pričakovali.

Predsednik stranke Zares Gregor Golobič pa je dejal, da so volivci dokazali, da jih količina denarja in leporečje ne prepričajo in da hočejo nekaj več. Porazdelitev pa po njegovem mnenju dokazuje, da niso dobili tistega, kar so iskali in da bo potreben drugi krog. Golobič še meni, da so volitve zmaga demokracije ravno zato, ker ni prišlo do blokovske delitve. Politična levica je namreč nastopila z dvema kandidatoma, poenotenje levice pa bi bilo razumljeno kot nekaj umetnega.

Komentar Danila Türka