Foto:
Foto:
Danilo Türk predstavil program
Osrednje točke programa Danila Türka

To je kultura vsakdanjega življenja, kultura dela, kultura ustvarjalnosti in kultura kot umetnost. Türkov programski okvir temelji še na varnosti, identiteti, ekologiji in zunanji politiki. Danilo Türk, ki je svoj program oblikoval skupaj s svojim programskim svetom, pravi, da je prav, da imajo predsedniški kandidati svoje programe, v katerih so zapisane glavne usmeritve za čas volilne kampanje ter za opravljanje predsedniške vloge po volitvah.

Program Danila Türka poleg kulture temelji še na varnosti - tako varnosti človeka in njegovega ščitenja pred zunanjimi grožnjami, kot za ekološki vidik. Ena pomembnejših točk programa je tudi zunanja politika. Türk meni, da je Slovenija v svetu všečna, ni pa dovolj spoštovana. K boljšemu položaju Slovenije po njegovem mnenju lahko pripomore tudi predsednik države.

Zmanjševanje državnega lastništva v podjetjih
Kar se tiče gospodarstva, je v Türkovem programu zapisano, da se bo zavzemal za zmanjševanje lastništva države v podjetjih. Ob tem predsedniški kandidat meni, da se bosta morali v Sloveniji povečevati podjetnost in pripravljenost tveganja.

Programski okvir, ki ga je pomagal Türku sestaviti programski svet, sestavljajo predavateljica na ljubljanski fakulteti za družbene vede Ljubica Jelušič, klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj, igralec in nekdanji poslanec LDS Tone Partljič, predavatelj na ljubljanski ekonomski fakulteti Janez Prašnikar, direktorica Poslovne šole Bled Danica Purg, akademik Vito Turk ter nekdanja sodnica ustavnega sodišča Dragica Wedam Lukić.

Danilo Türk predstavil program
Osrednje točke programa Danila Türka