Nobeden izmed kandidatov se ne obremenjuje z izidi anket. Foto: EPA
Nobeden izmed kandidatov se ne obremenjuje z izidi anket. Foto: EPA
Kdo bo zmagal v 2. krogu? Foto: RTV SLO

Peterle napoveduje, da bo poskušal v drugi krog privabiti vse tiste volivce, ki so v prvem krogu ostali doma. Nekoliko naj bi spremenil tudi kampanjo, tako da bo ta bolj neposredna - predvsem glede stališč do prihodnosti: "Še naprej bom delal na programu, ki je pomemben za vso Slovenijo, predvsem pa bomo skušali v drugi krog pritegniti čim več volivcev. Brez njih na volitvah ne morem zmagati."



Türk za vsebinska vprašanja

Türk pa se namerava bolj posvetiti vsebinskim vprašanjem. Večjih sprememb v kampanji ne načrtuje, namerava jo le nadgraditi. "Kolikor bo le mogoče, pa bom prisoten tudi v različnih krajih po Sloveniji." Türk se sicer za zdaj z nobenim izmed kandidatov ali strank, ki so jih podprle pred prvim krogom, ne dogovarja o podpori, bo pa "vesel morebitne dodatne podpore".

Kako pa komentira raziskave, ki mu napovedujejo zmago v drugem krogu? "Z anketami se ne obremenjujem. Delamo s polno paro za dober končni rezultat."

Koliko sta porabila?
V obeh volilnih štabih, torej Peterletovem in Türkovem, so do 25. oktobra zbrali in porabili približno enako sredstev. Prvi je tako porabil 220.970 evrov, drugi pa 198.609 evrov.