Jambrek je med drugim kritiziral poročanje medijev o Zboru za republiko. Foto: RTV SLO
Jambrek je med drugim kritiziral poročanje medijev o Zboru za republiko. Foto: RTV SLO

Jambrek je ob predstavitvi poenotenih stališč razpravljavcev na javni tribuni Zbora, ki je potekala pred dnevi, povedal, da so se vsi sodelujoči zavzeli za potrditev zakona, saj gre za slovenski in ne partijski RTV.

Jambrek je izrazil tudi kritiko glede poročanja medijev o tribuni. Po njegovem so novinarji o novinarski konferenci Zbora in še posebej o javni tribuni poročali skrajno omejeno in suhoparno.

RTV zavrača trditve Jambreka
Radio Slovenija se je na te obtožbe že odzval in v sporočilu za javnost zapisal, da je o vseh dogodkih o predreferendumski kampanji o zakonu o RTVS poročal enkovredno, tako kar zadeva novinarske pristope in zvrsti, kot tudi trajanje novinarskih prispevkov. To velja tako za novinarsko konferenco Zbora za republiko 9. septembra, kot tudi za njihovo javno tribuno 15. septembra.

Tudi Televizija Slovenija se je odzvala na Jambrekove besede. Programska direktorica Mojca Menart je v odzivu zapisala, da kljub manjšim dodeljenim finančnim sredstvom TVS oblikuje uravnotežen in raznovrsten program z razmerjem programskih zvrsti, primerljivim razmerjem na drugih evropskih televizijah.