Policija je med božično-novoletnimi prazniki obravnavala 99 kršitev zakona o uporabi pirotehničnih izdelkov. Foto: MMC RTV SLO
Policija je med božično-novoletnimi prazniki obravnavala 99 kršitev zakona o uporabi pirotehničnih izdelkov. Foto: MMC RTV SLO

V enem primeru so policisti začeli postopek zoper starše dveh otrok, ki sta petardo vrgla v vrstnika, ki je dobil opekline po obrazu. Ovadili so tudi trgovca, ki je pirotehnične izdelke prodal mladoletni osebi. Kazensko so ovadili tudi neznanca, ki je petardo vrgel v brezdomca in ga poškodoval.

31 objestnežev bo plačalo denarno kazen
Policisti so zaradi kršenja zakona o uporabi pirotehničnih sredstev podali 40 kazenskih ovadb in zasegli več kot 35.100 različnih pirotehničnih izdelkov. Na policijski upravi Ljubljana so povedali, da so policisti v 31 primerih izrekli denarno kazen, ki znaša med 417 in 1.251 evrov. 24 prekrškarjev pa se bo srečalo s sodnikom za prekrške.

Petarde in druga pirotehnična sredstva so poškodovala tudi objekte. Poškodovani so bili sedem telefonskih govorilnic, štirje avtomobili, okna na treh šolah, več kioskov, nadstrešek avtobusne postaje, smetnjaki, parkomati in poštni nabiralniki.

Miren pravoslavni božič
Med praznovanjem pravoslavnega božiča, ki je po besedah policije minil zelo mirno, so policisti zasegli pet štartnih pištol in 120 petard.