Slovenija

Poudarki

  • Afera bulmastifi zamajala slovensko politično prizorišče
  • "Suma spolne zlorabe ni mogoče niti potrditi niti ovreči"
  • Iščejo tudi avtorja fotografije Baričeviča
  • Goršek skeptičen, ali bo javnost verjela ugotovitvam policije
  • "Kresalova ni dajala usmeritev"
Policija na kraju napada psov na lastnika
Policija je končala del preiskave o napadu bulmastifov na Baričeviča. Foto: MMC RTV SLO
Bulmastif
Kot kaže, ne bomo nikoli dokončno izvedeli, ali so bili Baričevičevi bulmastifi spolno zlorabljeni. Foto: MMC RTV SLO
       Vse sume bomo potrdili ali ovrgli v bližnji prihodnosti.       
 Marjan Fank z GPU-ja o preiskavi domnevne zlorabe položaja pri vračanju bulmastifov
Janko Goršek
Goršek je skeptičen do tega, ali bo javnost verjela ugotovitvam policije. Kot je namreč prepričan, so se v javnosti po smrti Baričeviča razbohotile razne teorije zarote in dezinformacije. Foto: MMC RTV SLO
Katarina Kresal in Goran Klemenčič
Goršek je o dogodku na Oražnovi 11 obvestil ministrico Kresalovo in državnega sekretarja Klemenčiča. To je po njegovih besedah običajna praksa. Foto: MNZ
       Preiskovalni sodnik je jasno povedal, da ogled prepušča policiji.       
 Janko Goršek
VIDEO
Bulmastifi: Zloraba ne po...

Dodaj v

Afera bulmastifi: umora ni bilo, sum zlorabe psov ostaja

Baričevičeva smrt prerasla v izjemno odmevno afero
12. marec 2010 ob 11:22,
zadnji poseg: 12. marec 2010 ob 15:08
Ljubljana - MMC RTV SLO

V policiji so končali del preiskave v primeru napada bulmastifov na njihovega lastnika, znanega zdravnika Saša Baričeviča. Japelj: Ni utemeljenega suma za kaznivo dejanje umora.

Branko Japelj s sektorja kriminalistične policije je na današnji novinarski konferenci dejal, da je policija na začetku marca pristojnemu tožilstvu podala poročilo, da na podlagi zbranih obvestil ni podan utemeljen sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, torej da je bil znani ljubljanski zdravnik Sašo Baričevič umorjen.

"Suma spolne zlorabe ni mogoče niti potrditi niti ovreči"
O morebitnem mučenju psov s strani umrle osebe, tj. Baričeviča, ki bi bil lahko storilec dejanja, pa glede na dodatne raziskave (obdukcija psov, DNK-analiza ...) obstajajo razlogi za sum, da so psi dobili poškodbe zaradi mučenja, vendar tega suma ni mogoče niti potrditi niti izključiti. Policija je končala preiskavo in jo bo nadaljevala le, če bo to zahtevalo okrožno državno tožilstvo, je še dejal Japelj in dodal, na podlagi zbranih podatkov ni bilo ugotovljeno, da je bila na kraju dogodka navzoča tudi tretja oseba.

Na vprašanje, ali so bile poškodbe psov povzročene s predmetom oz. spolnim pripomočkom, najdenim pri Baričeviču, pa je Japelj odgovoril, da so dobili poročilo Nacionalnega veterinarskega inštituta (NVI), da ni mogoče niti potrditi niti ovreči suma, da so bile poškodbe psov storjene s tem predmetom. To po njegovih besedah pomeni, da policija ni mogla utemeljiti suma. Kot pravi, so na NVI-ju pojasnili, da bi lahko poškodbe nastale zaradi šestih vzrokov, med drugim tudi zaradi vnetja in šoka.

Japelj: Ni nobenih izginulih posnetkov
Na vprašanje o domnevno izginulih posnetkih Javne razsvetljave v bližini kraja napada je Japelj pojasnil, da v neposredni okolici dogodka na Oražnovi ulici ni nobenih kamer Javne razsvetljave, zato niso resnična namigovanja o izginulih posnetkih, medtem ko kamer Javne razsvetljave v daljni okolici niso preverjali.

Marjan Fank z GPU-ja je pojasnil, da policijska preiskava glede postopkov vračanja psov še poteka. Policija je dobila večino dokumentacijo od vseh organov. "Vse sume bomo potrdili ali ovrgli v bližnji prihodnosti," je zagotovil. Japelj pa je dodal, da o tem, kdo so morebitni osumljenci zlorabe položaja, še ne sme govoriti, saj je zadeva še v predkazenskem postopku.

Iščejo tudi avtorja fotografije Baričeviča
Glede fotografije Baričevičevega trupla, ki je zaokrožila po spletu, pa je Fank povedal, da je takšno fotografiranje nemoralno in nestrokovno dejanje, ki zahteva sankcioniranje. Policija je že začela iskanje storilca, vendar je potem to iskanje prevzel specializirani oddelek pri vrhovnem državnem tožilstvu, zato tega postopka policija ne more predstaviti.

Generalni direktor policije Janko Goršek je zatrdil, da je policija preiskavo v zadevi Baričevič opravila strokovno in neodvisno in da so vsi pomisleki o neodvisnosti neutemeljni. Po Gorškovih besedah se zadnje čase v javnosti pojavlja veliko "strokovnjakov" in "ekspertov", ki so podajali "zanimive ugotovitve, raznih teorij zarot pa rajši ne komentiram". Prav zaradi tega je skeptičen, ali bo javnost verjela ugotovitvam policije.

Goršek: Preiskovalni sodnik jasno povedal, da ogled prepušča policiji
Na novinarski konferenci je tekla znova beseda tudi o tem, zakaj na ogledu kraja dogodka nista sodelovala dežurni preiskovalni sodnik in dežurni tožilec. Po Gorškovih besedah v 300 primerih raziskave mučenja živali niti enkrat na ogledu kraja dogodka ni sodeloval dežurni preiskovalni sodnik, zato ta primer ne odstopa od drugih. Tudi sam preiskovalni sodnik je jasno povedal, da ogled prepušča policiji, je zatrdil Goršek.

Generalni direktor policije je povedal, da je glede na leta 2008 sprejeta navodila o dogodku še isti dan obvestil notranjo ministrico Katarino Kresal in državnega sekretarja Gorana Klemenčiča, in sicer nekaj pred 18. uro. "Gre za redno obliko obveščanja ministrice in državnega sekretarja o dogodkih, ki posebej izstopajo. Mrtev človek sredi Ljubljane je dogodek, ki narekuje obveščanje," je pojasnil in nadaljeval, da je bila ministrica o dogodku obveščena takrat, ko so v javnosti že začele krožiti informacije o Baričevičevi smrti. Gorška pa je o dogodku kot po navadi prek SMS-a obvestil OKC GPU-ja med 17.30 in 18.00.

"Kresalova ni dajala usmeritev"
Notranja ministrica po Gorškovih zagotovilih ni dala policiji glede dogodka nobenih usmeritev ali zahtev, niti njemu niti drugim v policiji. Pa tudi sam, potem ko je prejel obvestilo OKC-ja, ni podal nobenih zahtev, kaj naj počnejo kriminalisti in policisti pri ogledu kraja dogodka. "Tovrstno obveščanje v podobnih primerih so bile po mojih informacijih tudi v preteklosti," je še dejal.

Kot je znano, so trije bulmastifi 2. februarja napadli in ubili Baričeviča. Že pred tem, leta 2006, so v bližini hiše lastnika na Oražnovi ulici v Ljubljani hudo ranili mimoidočega Stanislava Megliča. Psi Joy, Atos in Atlas so bili takrat odvzeti lastniku in nameščeni v zavetišče, kjer so spet napadli človeka. Baričevič, za katerega sicer obstaja sum, da naj bi pse, preden so ga napadli, spolno zlorabil, si je prizadeval, da bi mu pse vrnili, kar mu je lani tudi uspelo.

Zaradi afere Baričevič dve interpelaciji
Smrt Baričeviča je prerasla v izjemno odmevno afero, saj so se pojavili sumi o nepravilnostih in klientalističnih povezavah, ki naj bi omogočile vrnitev psov. Opozicijski SLS in SDS sta najprej zaradi domnevnih nepravilnosti pri vrnitvi psov vložila interpelacijo zoper kmetijskega ministra Milana Pogačnika, nato pa sta skupaj z SNS-om vložila interpelacijo tudi zoper notranjo ministrico in predsednico LDS-a Katarino Kresal, ker naj bi med drugim poskušala politično vplivati na delo policije v primeru Baričevič.

Domnevne politične vplive so na policiji zanikali, prav tako je očitke v interpelaciji zavrnila Kresalova. Poudarila je, da je postala glavni akter zgodbe, s katero nima nič, in da ni nikoli zlorabila svoje funkcije, niti pravno niti etično. Ministrica za notranje zadeve še poudarja, da sama in njen partner Miro Senica, ki je bil sicer odvetnik pokojnega Baričeviča, o dogajanju v hiši pokojnega lastnika bulmastifov nista vedela ničesar.

Pahor: Zadevo bomo razčistili
Interpelacije proti Pogačniku v DZ-ju ne bodo obravnavali, saj je ta, potem ko je izbruhnila t. i. podkupovalna afera, odstopil. Premier Borut Pahor zagotavlja, da bodo kljub odstopu razčistili zadevo Baričevič. Predsednik SNS-a Zmago Jelinčič, ki je prav tako osumljen podkupovanja - to naj bi bilo povezano s postavitvijo letalskega muzeja v Murski Soboti -, pa je Kresalovi očital, da je podkupovalno afero sprožila v želji, da preusmeri pozornost z afere Baričevič. Kresalova te očitka zavrača in od Jelinčiča zahteva opravičilo, v nasprotnem primeru bo prvaka SNS-a tožila.

Aleš Žužek
Prijavi napako
Komentarji
Bohemic
# 12.03.2010 ob 11:35
Policijske raziskave naj vsaj enkrat v zgodovini Slovenije prinesejo neke vidne predvsem pa poštene rezultate (odgovorne osebe spraviti na hladno) pa si bo policija povrnila kakšen odstotek več zaupanja.
moje mnenje
# 12.03.2010 ob 13:42
Ne oglasam se dosti na forumu in ne komentiram. Ampak v vseh zadevah v zadnjem casu se mi res zastavlja vprasanje - KAM GRE DRZAVA SLOVENIJA - Kdaj bomo dosegli dno?
MACBETH
# 12.03.2010 ob 11:39
Izsledki preiskave bodo prinesli le nekaj povsem nedoločnih ugotovitev (lahko bi lahko govorili o spolni zlorabi, lahko pa tudi ne, smrt je nastopila lahko iz teh, lahko tudi iz drugih razlogov, na kraju dogodka ni bil navzoč nihče, lahko bi pa tudi bil kdo), ki bodo terjali novih preiskav v nedogled. Tako bo opran ugled policije, ugled preiskovalcev, tožilcev, sodnikov - vsega osebja. Stvar bo zamrznjena obtičala, sprožena bo (tokrat s strani opozicije) kakšna nova aferica - in vse bo pometeno pod preprogico ...
dolfek54
# 12.03.2010 ob 11:34
res veliko novega ste napisali...se že vidi da nimate j... da bi pisali resnico o vsem kar se dogaja v tej kokoški
stoychi
# 12.03.2010 ob 12:07
ne verjamem, da se bo po tej aferi kresalova lahko še obdržala kot notranja ministrica,
še manj pa po tem, ko je trdila, da pogačar lastnik rama ni njen prijatelj,
za policijo je po pisanju medijev najbolj obremenjujoč izginuli video in kamere z bližnjega križišča po umoru baričeviča.
beowulf
# 12.03.2010 ob 15:54
Policija izključuje prisotnost tretje osebe.....Kdo pa se je odpeljal v črnem avtomobilu s kraja dogodka?...Odgovor je-knight rider.....Banda lažnjiva
north
# 12.03.2010 ob 15:44
Pahor odstavi Kresalovo, ker to nima več nobene meje.
MACBETH
# 12.03.2010 ob 13:50
Ne, meni se zastavlja neko drugo vprašanje: do kdaj bo folk to prenašal?
podjetnik
# 12.03.2010 ob 12:02
Pahor naj sanja naprej kukuruz. Noben mu (jim) več ne verjame.

Preiskava ne bo pokazala nič od tistega kar bi morala.

Kje so posnetki kamer na katerih je vidna tretja oseba (oz. njegov avtomobil)?
Kje so slike in posnetki iz hiše?
Kdo vse je bil vpleten v te sprijene orgije?
mojca111
# 12.03.2010 ob 16:02
Mislim, da na podlagi teh izjav Gorška lahko mirno rečemo, da ima Kresalka policijo pod kontrolo, ter da so dokazi lepo eliminirani.

"Suma spolne zlorabe ni mogoče niti potrditi niti ovreči"

Ja, kaj pa so bila potem tista poročila veterinarjev?! So psi padali na zadnjice in se poškodovali?

Kresalka ni usmerjala preiskave? Kdo pa še to verjame in le zakaj se mora Goršek glede tega zagovarjati.

Najbolje, da policija postane zasebna družba Policija, Kresal in Senic, d.o.o.
z zunanjimi sodelavci Zalar in ostala kvazielita.
Nemo
# 12.03.2010 ob 15:41
Ma res ni lepo od naših vodilnih, da nas imajo za taka budala!
Pa kaj te preiskave opravljajo otroci iz vrtca? ...tisti, ki so ravno dobro shodili?? V takem primeru bi še verjela, da ne morejo ne potrditi ne zanikati, vkolikor so pa preiskovalci starejši od 3h let pa naj bojo raje tiho, če že resnice nočejo povedati!
Kluzo
# 12.03.2010 ob 12:59
Izsledki preiskav so znani. Ali bodo zdaj drugačni?

Morda so bulmastifi koga zlorabljali.
-mikos-
# 12.03.2010 ob 12:08
Pahor nehi lagat, vse kar si do danes zatrjeval je bila laž.

Policija je zadevo obravnavala po komandi Kresalove,

ki je neposredno vpletena in bi jo bilo trba dat skozi vse

policiske, tožilske in sodne postopke.

Brezigarjeva je kriva za napotke inštrukcije policaju,
Kresalova pa seveda ne, konec pameti.
blef
# 12.03.2010 ob 16:38
Mislim, da je potrebno zaprositi Evropski parlament za pomoč!
joža gulikoža
# 12.03.2010 ob 15:25
Vsak student na biotehnicni fakulteti bi lahko v vajalnici opravil test, ce je bil tisti dildo v pasji riti ali ne!

Kako lahko potlej kdo verjame, da so sposobni izvest npr. krvno preiskavo zaradi vinjenosti?!
Kobelco
# 12.03.2010 ob 13:50
oprostite, ampak farbate in lažete v fris celi državi. in ljudje to vejo.......mater, kam bo še padla Slovenija........
Petrasa
# 12.03.2010 ob 12:55
niso se držali pravil igre, niso pravilno ukrepali v času, ko je prišlo do incidenta
Baričevič in ne bodo ukrepali in se držali pravil igre sedaj, ko je vse, po domače povedano,
zfurano. Dokazov skoraj nič. Preiskovalni sodnik o zadevi ni bil obveščen. Vemo tisto, kar
nam je napela policija. Kdo vodi policijo nam je tudi znano.
Zadeva bi se morala že davno končati namesto, da je še vedno
V fazi preiskave.
Kdo tu koga za nos vleče????
kunta kinte
# 12.03.2010 ob 18:38
nova sramota za slovensko policijo,ki kaže znake korupcije,totalne nesposobnosti o neodvisnosti in samostojnosti pa lahko le sanja
miroslavm1
# 12.03.2010 ob 18:36
ali imajo slovence res za take bedake, da bodo to verjeli. kar se mene tiče je jasno, kaj se je z njimi počeli. samo treba je najti še tiste ki so to tudi počeli
naivnež
# 12.03.2010 ob 17:58
Zato se pa mudi zamenjati Brezagarjevo,da bi lažje pometli z afero Beričevič.
Toming
# 12.03.2010 ob 16:33
"Suma spolne zlorabe ni mogoče niti potrditi niti ovreči"

In za to ugotovit so potrebovali cel mesec. Za to napovedat niso potrebni FBI-aji, pregrešno dragi NPU-ju, do te ugotovitve lahko pridem jaz sam, če mi plačate en sendvič pa boste prišli ceneje skozi. Skratka banane.
Petrasa
# 12.03.2010 ob 15:51
MACHBET, strinjam se s tvojo navedbo.

Gre za, pravkar sem poslušala izjavo kriminalistov v zv. z obdukcijo psov in vsem kar
spada poleg, konstrukt.

Mislim, da je zelo pomembno, kako se je glasilo poročilo kriminalista, ki je prišel(so) na kraj
dogodka, preiskovalnemu sodniku. Tega ne vem (nisem slišala) .... od tu dalje gre
za spuščanje megle.
xit
# 12.03.2010 ob 15:51
Če bi en (in ne trije) pes enga Ludvika iz Velikega Hriba imel takšne poškodbe, bi bil danes Ludvik v zaporu!
north
# 12.03.2010 ob 15:42
Joj, kakšne barabe vodijo slovensko policijo.
Pahor, kje si, kaj delaš?
pirh
# 12.03.2010 ob 15:24
zzzzzn!
Odgovoril si namesto mene, hvala! Res, ploščice so rjave..
Sicer pa moj sklep: Ubogi, ubogi psi.
L.P:
beowulf
# 12.03.2010 ob 15:16
Laž jim je postala vrednota...Živimo v butalah,sicer pa drugačne izjave Gorška tako nisem pričakoval,če pa ga je nastavila Katarinca brez javnega razpisa...Banda pokvarjena
friks
# 12.03.2010 ob 14:25
Zlorabe psov ni mogoče niti potrditi niti ovreči

Pa saj ne veš, a bi se jokal, a smejal. Najbolj zamerim to, kar nas imajo za totalne deb!le. Ampak res za totalne. Če so veterinarji ugotovili, da so imeli vsi psi poškodovane zadke in če so zraven nagega doktorja našli umetni penis z nataknjenim kondomom, potem je vsem na svetu jasno, samo našim policajem ne.
Jan1983
# 12.03.2010 ob 13:57
Zato je treba Brezigarjevo odstranit, ker tožilstvo lahko naroči ponovni pregled!
zzzzzn
# 12.03.2010 ob 13:54
in to pomeni, da je stvar raziskana??? lahko je bilo to, lahko ono ali pa nekaj tretjega.. ah dajte no.. in poleg vseh naključij (ki to seveda niso) je tu še eno, in sicer, da so bili vsi trije psi enako bolani oz v enakem šoku..
Ribiič
# 12.03.2010 ob 20:37
Jasno, da psi niso bili zlorabljeni, umeten penis je bil tam slučajno, Baričevič pa se je iz ljubega veselja sam pogrizel.
Pa koga ta policija zajebava?
jayz
# 12.03.2010 ob 18:40
hahahahahahahahhaha! g.goršek in policijska smetana ...smejimo je vam ...pokazali ste da ste ovce in bekate tako kot pastirica želi... hahahahahahahahhaha!
miki331
# 12.03.2010 ob 18:23
Kaj je rekel Pahor, da naj bi bila Slovenija druga Švica?

Jok brate odpade Slovenija bo prav kmalu druga Grčija!
savinjčanka
# 12.03.2010 ob 17:24
Kako prozorno! Najprej uprizoriti novo afero, se z njo mimogrede rešiti tudi motečega ministra, nato pa podati poročilo o Baričeviču, tempirano ravno dva dni za tem, ko naj bi še zelo močno odmevale aretacije politikov. Diši po nekem preteklem času! Kako dolgo še?
krumpek
# 12.03.2010 ob 16:52
"Suma spolne zlorabe ni mogoče niti potrditi niti ovreči"
Očitno torej normalen moški doma hodi po stanovanju z 42cm dildotom.
tapravslovenc
# 12.03.2010 ob 16:01
bullshit
dbrmn
# 12.03.2010 ob 15:52
haha ta zakljucek preiskave izgleda bolj kot pisni odgovor kresalove na interpelacijo
zzzzzn
# 12.03.2010 ob 15:18
Jethros

takrat so dejali tudi, da garaža ni povezana z stanovanjskim delom hiše in da gospa bukovec tako ni mogla na sam kraj dogodka (torej drugi, ožji zavarovani kraj), v nekem članku pred kratkim objavljenim tu, pa naj bi bukovčeva celo pomagala pri identifikaciji..

če si dobro pogledaš objavljene posnetke dogajanja na oražnovi, boš opazil, da je za garažo nek (zunanji) prostor iz katerega vodijo neke stopnice na zasneženo površino (na koncu katere je pasja uta).. no iz tega nižjega prostora pa so tudi vrata v hišo, poleg tega se vidi tudi, da je nekdo (verjetno policist) prišel skozi tista vrata.. če boš pozoren na spodnji sivo pobarvani rob hiše, boš tudi opazil, da tista vrata verjetno vodijo v klet.. no če so prostori, ki so za temi vrati povezani z zgornjimi stanovanjskimi deli hiše, pa res vedo samo tisti, ki so tam bili..

zanimivi sta tudi izjavi soseda.. prva, ki jo je podal zelo kmalu po dogodku (video nekje na 24ur) se je glasila nekako takole: tam (nakazal je pred sprednji del avtomobila) je ležal povsem gol, psi so skakali okoli za kosi mesa, nato je žena skočila čez ograjo in jih klicala, psi so prišli z okrvavljenimi gobci in mirno sedli.. druga, ki jo je dal za dnevnik nekaj časa kasneje pa se je glasila: da je baričevič ležal na dvorišču, da so psi trgali obleko z njega in da je on skočil čez ograjo in ga potegnil v garažo (oz nekaj v tem smislu), kar je čisto nekaj drugega kot je dejal v svoji prvi izjavi..

no in poleg tega se na posnetkih dvorišče dobro vidi, saj je zasneženo in nijer ni videti luž krvi, je pa bilo v nekem posnetku (nekje na 24ur) med odpiranjem in zapiranjem garažnih vrat videti kar veliko lužo krvi oz nečesa rdečega pred avtomobilom oz na mestu na katerega je v svoji prvi izjavi nakazal sosed..
hyosung
# 12.03.2010 ob 14:18
Ne vem ampak jaz ne morem niti potrditi niti ovreči suma da me nekdo je** v glavo.
pirh
# 12.03.2010 ob 14:01
Del pasu od dilda je imel zamotanega okoli noge, ker so ga psi že zvlekli z njega, to se je jasno videlo na fotki, ki je krožila po vesoljni Sloveniji, na mnogih spletnih straneh si jo lahko prekopiral, seveda kdor fotke ni videl, ne bo verjel, sklepam spoštovani
Jethros, da ste vi med slednjimi.
l.p.
xit
# 12.03.2010 ob 13:57
Packi grdi. Resnico skrivajo.
Mica
# 12.03.2010 ob 13:56
takole bom rekla. S tole, današnjo potezo so si- kar se normalnih državljanov te države tiče- še zadnjič in to dokončno- pljunili v svojo lastno skledo.
Ker toliko svinjarije kot jo je sposobna sproducirati vladajoča banda, ne, tega si pa normalen človek ne bi mogel niti sanjati....

Še včeraj se mi je zdela trditev Jelinčiča, da so njemu in ostlaim , stopili na prste zaradi podkupovanja....to bo ja! Policija je ukrepala zato, da so odstranili tudi Pogačnika, da bodo glavni akterji bulmastifovske zgodbe izšli nedolžni kot solza....
ogabno.
jennyh
# 12.03.2010 ob 13:38
Tukaj ni nič razščiščeno! Sploh! Govorit o nekih poškodbah, ampak ne vedet od kje so? Prosim vas no.. Več kot očitno je,da poskušajo pomesti vse pod preprogo! Poskušajo prikriti mučenje živali,ki je v končnem lahko bila povod za to,da so psi napadli. Glede na to,kaj se dogaja v zavetiščih (kamor ljudje nosijo svoje po noven "nore" pse), kaj se dogaja z lastniki psov (ki jih drugi šikanirajo), je v javnem interesu,da se POPOLNOMA razkrijejo vsi dokazi,ki so bili najdeni! Seveda pa bo poskušala KK vse prikrit,glede na to,da je do vratu povezana z vsem tem. Zdi se mi,da živimo v banana republiki, glavno mesto so pa Butale!
dami79
# 12.03.2010 ob 13:35
A je kdo pričakoval drugače?
rabbit
# 12.03.2010 ob 11:36
Grrrr grrr...hov, hov, hov....
Sfinga
# 12.03.2010 ob 21:39
Po Gorškovih besedah se zadnje čase v javnosti pojavlja veliko "strokovnjakov" in "ekspertov", ki so podajali "zanimive ugotovitve, raznih teorij zarot pa rajši ne komentiram". Prav zaradi tega je skeptičen, ali bo javnost verjela ugotovitvam policije.

Ja, bi rekla...pravilna ugotovitev. Po tem, ko se gre zgolj za raziskavo mučenja živali, pa še to ni ugotovljeno, ali sploh so bile mučene:

Imam eno vprašanje: ali morda kdo ve, KAJ pa se je sploh ugotovilo o tem primeru???
Namreč, do sedaj je ob tolikšnih ugotovitvah jasno samo to, da se ni ugotovilo NIČ...
asmas
# 12.03.2010 ob 19:54
malo mi gre na kozlanje ko berem ta navodila bjondurine
ma enkrat ko nas več ne bo bodo zgodovinarji pisali o njej enako kot danes pišejo o hitlerju
še dandanes je bavarce strah da niso slučajno v sorodu s adijem
tako bo nekoč strah par slovencev da niso slučajno potomci kresalke
škoda da tega ne bom doživel
nixo
# 12.03.2010 ob 17:54
Kako je očitno, da se ta primer vse bolj spreminja le v to, da bi javnost čimbolj prepričali, da pa vse le ni bilo tako grozno kot se zdi...
Ob tem je pravi biser izjava Gorška, da dvomi, da bo javnost verjela ugotovitvam policije. Seveda ne bo, upravičeno dvomiš, saj smrdi/te do neba. Zdaj je vaš glavni cilj čimbolj preusmeriti pozornost, čimbolj ublažiti učinek afere, da bo ja na naslednjih volitvah Kresalova kandidirala z najbolj nedolžnim svetniškim sijem nad glavo.
Locutus
# 12.03.2010 ob 16:41
"Po Gorškovih besedah v 300-tih primerih raziskave mučenja živali niti enkrat na ogledu kraja dogodka ni sodeloval dežurni preiskovalni sodnik, zato ta primer ne odstopa od drugih."

Kaj pa, če umre človek? Ali tudi takrat na ogledu kraja dogodka ne sodeluje dežurni preiskovalni sodnik?
what goes
# 12.03.2010 ob 16:19
Da ni kamer? Na tržaški? Pri tobačni? Na tivolski? Pa saj se ne morejo tako grdo lagat... Če ni kamer mora odstopit prometni minister. Ni kamer... Ni posnetkov, to je razlika. Kaj je širše območje, ki ga niso primerjali. Človek je umrl, oni pa ne preverijo?

Zdaj je policija izgubila še zadnje zaupanje.
Beleladje
# 12.03.2010 ob 15:10
Ta klika je PREDVSEM zadala izjemno škodo (še leeeeta po tem jo bomo ugotavljali!) MORALI te dežele in veri ljudi v kakršnekoli inštitucije.
Kdo jim bo po tem še kaj verjel???????????
Enih par rožletov...
Taki marginalci živijo v vsaki družbi; v RESNIH težavah pa je družba, kjer anomalija postane NORMATIV in celo vlada celotnemu prebivalstvu!

Zdaj pa s teboj ne bom več. Koga drugega si najdi.
Jaz se bom pogovarjala s treznimi ljudmi.
Kazalo