Borut Ambrožič je v ponedeljek dokazoval, da ni
Borut Ambrožič je v ponedeljek dokazoval, da ni "prepisovalec". Foto: MMC RTV SLO
Ambrožič brez podpore stranke

Svet stranke sicer nima pristojnosti, da bi Ambrožiča izključil iz poslanske skupine, saj to lahko stori le izvršni odbor stranke. Ta naj bi se sestal po počitnicah, do takrat pa stranka Ambrožiču daje možnost, da odstopi sam in tako pokaže visoko moralno držo.

Borut Ambrožič, ki je osumljen "prepisovanja" pri pripravi magistrske naloge, je pred svetom stranke pričakoval, da bodo strankarski kolegi na svetu stranke prisluhnili njegovim argumentom. Ambrožič za zdaj pravi, da ne bo odstopil.

Poslanec je argumente predstavil že v ponedeljek na tiskovni konferenci, zdaj pa jih je predstavil še svetu stranke. Zatrjuje, da ni prepisoval iz diplomske naloge študentke ekonomske fakultete, da se ne počuti krivega in ne namerava odstopiti z mesta poslanca.

V nobenem primeru med nepovezane poslance
Ambrožič je pred sejo stranke dejal, da se ob neugodnem razpletu ne namerava pridružiti nepovezanim poslancem, saj da verjame v program Pozitivne Slovenije, ki jo ima za edino pravo stranko na političnem prizorišču.

Poslanec je pred sejo še dejal, da gre za medijski linč, ki ga je nekdo "spodbudil z namenom, da bi t. i. štajerskemu trojčku pristrigel peruti". Dodal je, da se ta, ki je "želel iz ozadja sprovocirati to afero", moti, če pričakuje, da bo Ambrožič "nehal delovati v dobro Maribora, kjer je bil izvoljen". Kdo je v ozadju afere, Ambrožič še ne ve.

Janković mu verjame, a poziva k odstopu
Zoran Jankovič, predsednik Pozitivne Slovenije, je sicer dejal, da Ambrožiča podpira, da pa bi z odstopom ta pokazal visoka moralna merila. V tem primeru bi Ambrožiču zagotovil mesto strokovnega sodelavca v stranki, kar Ambrožič označuje kot pozitivno, a vseeno ne namerava oditi, ker je prepričan, da je nedolžen.

Ambrožič brez podpore stranke