Foto:
Foto:

Tako bodo na tem mestu uredili nogometni stadion, ki bo ustrezal merilom Evropske nogometne zveze in bo tako lahko pridobil licenco za izvedbo mednarodnih tekem in drugih prireditev.

Direktor družbe Stadion Tomo Bjedov je poudaril, da so analize obeh lokacij, za Bežigradom in v Stožicah, dale prednost prvemu. Ureditev stadiona za Bežigradom bi trajala leto dni manj kot v Stožicah, razlika med investicijama pa je devet milijonov evrov v korist Plečnikovega stadiona, je dodal in zagotovil, da bo tudi ob podpori tega predloga Ljubljana dobila nov, sodoben stadion, in da ne gre le za prenovo.

Leta 2007 spet mednarodne tekme?
Predlagatelji vrednost prenove in ureditve bežigrajskega stadiona, ki naj bi imel pokrite tribune z 12.000 do 14.000 sedeži, ocenjujejo na približno 59 milijonov evrov, gradnja stadiona v Stožicah pa naj bi stala dobrih 77 milijonov. Za spremembe in dopolnitve prostorskih aktov in pripravo drugih potrebnih dokumentov za prenovo bežigrajskega stadiona naj bi porabili približno 21 mesecev, kar pomeni, da bi se lahko dela za Bežigradom začela nekje spomladi leta 2006. Samo prenovo naj bi končali v približno letu dni, tako da bi lahko mednarodne tekme slovenske reprezentance Ljubljana ponovno gostila šele leta 2007.