Bo Jani Möderndorfer prestopil v SMC? Foto: MMC RTV SLO
Bo Jani Möderndorfer prestopil v SMC? Foto: MMC RTV SLO
Möderndorfer prestopil k poslancem SMC-ja?

Poslansko četverico stranke Zavezništvo Alenke Bratušek je pred časom namreč že zapustil Peter Vilfan, ki je prestopil k DeSUS-u.

Novinarka TV Slovenija Nuša Baranja, ki je spremljala klavzuro SMC-ja v Logarski dolini, je o teh namigih povprašala predsednika stranke SMC in premierja Mira Cerarja.Ta je dejal: "Nekaj informacij o možnosti, da lahko pride do krize v poslanski skupini, nam je posredoval sam gospod Möderndorfer, od tu dalje prepuščamo stranki SMC, da se zadeve odvijejo znotraj stranke Zavezništva Alenke Bratušek. To ni naša stvar, so avtonomni in če bi prišlo do nekih izstopov, do nekih konkretnejših dejanj, takrat se bomo na to ustrezno odzvali."

TV Slovenija je za odziv zaprosila tudi Möderndorferja, vendar ji ga ni uspelo priklicati, Alenka Bratušek pa je prek svetovalke za odnose z javnostjo dejala, da o teh zadevah ni obveščena in to zdaj niti niso vprašanja zanjo.

Se pa načrtuje v prihodnjih dneh sestanek vseh treh poslancev Zavezništva Alenke Bratušek, na katerem naj bi se pogovorili kako, če sploh, skupaj naprej.

Möderndorfer prestopil k poslancem SMC-ja?