Zdravstveni dom v Grosupljem bo dobil nov prizidek, zahvaljujoč dobitniku jackpota, ki ima tam stalno prebivališče. Foto: MMC RTV SLO
Zdravstveni dom v Grosupljem bo dobil nov prizidek, zahvaljujoč dobitniku jackpota, ki ima tam stalno prebivališče. Foto: MMC RTV SLO
Ena ura na dan za vse potrošnike

Občina namreč dobi tri milijone evrov davka od dobitka. Porabiti pa jih namerava za nov prizidek zdravstvenega doma, ki so ga že začeli graditi.

Direktor grosupeljske občinske uprave Dušan Hočevar je potrdil, da je občina danes dobila znesek davka. Kot je že ob potrditvi dobitka povedal župan Peter Verlič, ga nameravajo porabiti za izgradnjo prizidka k zdravstvenemu domu.

Davek znaša tri milijone
Davek od jackpota znaša dobre tri milijone evrov, kar pomeni, da bodo s tem pokrili pred tremi tedni začeto gradnjo prizidka, ki je ocenjena ravno na tri milijone evrov brez DDV-ja, je pojasnil Hočevar. Pri tem pa je poudaril, da bo "denar v letošnjem letu prišel izredno prav in bo res koristno porabljen".

Želja vedno več, kot je denarja
Če loterijskega denarja ne bi dobili, bi gradnjo prizidka financirali deloma iz sredstev za vlaganja, deloma s posojilom. Na vprašanje, kako bodo zdaj porabili ta investicijska sredstva, pa Hočevar odgovarja, da je potreb po vlaganjih v občini vedno dovolj in da je želja vedno več, kot je na razpolago denarja.

Na občini bodo pripravili tudi rebalans občinskega proračuna. Hočevar pravi, da bi tudi sicer, neodvisno od omenjenega dobitka, februarja ali marca sprejemali rebalans proračuna za leto 2014. Prihodki grosupeljskega proračuna so sicer v letu 2013 znašali slabih 23 milijonov evrov. Dodatek ga bo tako obogatil za približno 13 odstotkov.

Glavni dobitek v Grosupljem
Glavni dobitek v mednarodni igri Eurojackpot, vreden 21.047.334,80 evra, je bil izžreban na začetku lanskega decembra, lastniku zmagovalnega listka pa so ga izplačali v torek. Po odbitem davku je dobil 17.890.234,58 evra. Od dobitka so odšteli 15-odstotni davek, ki ga kot občina stalnega prebivališča dobitnika prejme občina Grosuplje.

Ena ura na dan za vse potrošnike