Odgovorna urednica Dela zagotavlja, da poziva ne razume
Odgovorna urednica Dela zagotavlja, da poziva ne razume "kot ogrožanje novinarskega dela". Foto: BoBo

V nadaljevanju piše, da vse zaposlene, ki razmišljajo o taki sporazumni prekinitvi, vabijo, naj se oglasijo v kadrovski službi, kjer bi se zaupno pogovorili in poiskali najboljši mogoči način sporazumnega prenehanja delovnega razmerja z izplačilom odpravnine - ta bi, po informacijah Radia Slovenija, znašala tri mesečne plače.

Predsednice uprave Irme Gubanec Radiu Slovenija ni uspelo priklicati, je pa pisanje komentirala odgovorna urednica Dela Mateja Babič Stermecki: "Današnjega poziva kadrovske službe v ničemer ne razumem kot ogrožanje novinarskega dela v uredništvu časopisa Delo in nadaljnjega zagotavljanja kakovosti vsebin ter profesionalnega obveščanja, ki je v interesu javnosti."

Ob tem poudarja, da "poziva nikakor ne gre jemati kot nekakšno grožnjo v smislu prevelikega števila zaposlenih v uredništvu, pač pa zgolj kot neko interno obvestilo na ravni celotne družbe Delo, ki vsaj po mojem mnenju za širšo javnost ni predmet velikega zanimanja".

Na vprašanje, ali gre za mehko pot zmanjševanja števila zaposlenih, Mateja Babič Stermecki odgovarja, da gre za prostovoljno odločitev vsakega posameznika. In če bo takih prostovoljcev malo, ali bodo sledili radikalnejši ukrepi? Odgovorna urednica Dela zagotavlja, da nikakor ne.