Simona Dimic je
Simona Dimic je "pozabila" prijaviti premoženje. Foto: MMC RTV SLO

Komisija bo Dimičevo v skladu z zakonom pozvala, naj prijavo pošlje. Zakonodaja v nasprotnem primeru predvideva, da se zavezancu vsak mesec po tem, ko je pretekel rok, plača zniža za deset odstotkov njegove osnovne plače, vendar največ do višine minimalne plače, kar je dolžan izvršiti delodajalec.

Odvetnik Dimičeve Peter Čeferin je pojasnil, da Dimičeva, ki je z mesta vodje kabineta predsednika vlade odstopila 22. oktobra, delovno razmerje pa ji je prenehalo dva dni pozneje, poziva še ni prejela, v zvezi s tem pa je že poklicala komisijo.
"Nasprotja interesov ne more biti"
O prijavi odvetniške pisarne, ki jo je protikorupcijska komisija zaradi domnevne kolizije interesov vložila na odvetniško zbornico, je odvetnik dejal, da je ta brez pravne podlage.

Po njegovih besedah so bili vsi postopki, v katerih so zastopali protikorupcijsko komisijo, končani, še preden so začeli zastopati Dimičevo. Obenem pa, kot je pojasnila, ne more biti nasprotja interesov med komisijo in Dimičevo, ki je bila na zaslišanje pred komisijo sicer vabljena, a se ga ni udeležila. Čeferin je poudaril, da je komisija pač "samostojen nepristranski državni organ".

Čeferin je v sredo zaradi odtekanja informacij zoper protikorupcijsko komisijo vložil kazensko ovadbo, a podrobnosti o tem za zdaj ne želi izdati.