Direktor direkcije za ceste Gregor Ficko je ponudil odstop, ker želi direkcijo osvoboditi vsiljenega bremena in nevzdržnega, načrtovanega pritiska Foto: BoBo
Direktor direkcije za ceste Gregor Ficko je ponudil odstop, ker želi direkcijo osvoboditi vsiljenega bremena in nevzdržnega, načrtovanega pritiska Foto: BoBo
Minister Omerzel je že sprejel Fickov odstop. Foto: BoBo
Direktor Direkcije za ceste je ponudil odstop

Minister Omerzel je poudaril, da se zaveda resnosti in odgovornosti položaja direktorja DRSC-ja Gregorja Ficka in okoliščin, zaradi katerih je ponudil odstop.

Dejstvo je, da se Republika Slovenija, zlasti kar se tiče vzdrževanja in investicij v cestno infrastrukturo, nahaja v zelo občutljivi in težki finančni situaciji, saj so se proračunska sredstva za leto 2014 zmanjšala kar za 60 mio evrov. Dodatno situacijo poslabšuje tudi dejstvo, da se v zadnjih desetih letih, ko je bila Slovenija v bistveno boljši finančni kondiciji, ključne cestne investicije in sanacije niso izvedle, » meni minister za infrastrukturo in prostor, ki bo skušal čim prej najti Fickovega naslednika.

Ficko odstopil zaradi pritiskov
Direktor direkcije za ceste Gregor Ficko je sicer ponudil odstop, ker želi direkcijo osvoboditi vsiljenega bremena in nevzdržnega, načrtovanega pritiska, ki traja že več mesecev in ovira njeno delovanje.

V zadnjem letu, še zlasti pa v zadnjih mesecih minulega leta, je bila direkcija, tudi ali pa zlasti zaradi izjemno pomembnega cestnega projekta, dokončanja škofjeloške obvoznice, tarča neupravičenih napadov in nenehnih pritiskov, je v izjavi zapisal Ficko.

Poudaril je še, da v preteklih nekaj mesecih ni bilo aktivnosti, v katerih direkciji, njemu kot njenemu direktorju in ožjim strokovnim sodelavcem različni interesni lobiji ne bi metali polen pod noge.

"Očitno ne vidi več izzivov"
Na Fickov odstop se je odzvala tudi predsednica vlade Alenka Bratušek. Meni, da se glede svoje zaposlitve vsak odloča sam, Ficko pa očitno na svojem dosedanjem delovnem mestu ni več videl izzivov. Sicer se mu za njegovo delo tudi sama zahvaljuje, hkrati pa je prepričana, da bo minister našel ustreznega kandidata za vodenje direkcije

Direktor Direkcije za ceste je ponudil odstop