V Ljubljani je za otroke organizirano tudi varstvo, ki pa ni brezplačno. Foto: EPA
V Ljubljani je za otroke organizirano tudi varstvo, ki pa ni brezplačno. Foto: EPA
Možnosti za kreativno ustvarjanje je veliko.

Da otrokom ne bi bilo dolgčas, imajo na izbiro poleg pustovanja še številne druge dejavnosti, tudi brezplačne. Poleg izobraževalnih in športnih dejavnosti pa je za učence nižjih razredov ponekod organizirano tudi varstvo, v Ljubljani na osnovnih šolah Nove Fužine in Ledina. Varstvo je plačljivo, stane pa sedem evrov in pol. Varstvo v Pionirskem domu stane 12 evrov.

Narodni muzej Slovenije z mestno Zvezo prijateljev mladine Ljubljana pripravlja arheozabavo, med katero bodo otroci spoznavali različna arheološka in zgodovinska obdobja. Poudarek na zgodovini bo tudi na ustvarjalnem tednu, ki ga prirejajo na Ljubljanskem gradu.

Svojo ustvarjalnost bodo otroci lahko udejanjali tudi v četrtnih mladinskih centrih v Zalogu, Šiški in Bežigradu ter v Kreativni šoli Ateljeja. Učenje angleščine je brezplačno na tečaju jezikovne šole Lingula, Agencija za šport pa je pripravila pestro izbiro športnih dejavnosti.

Tudi v Mariboru več možnosti
Tudi mariborski otroci imajo na izbiro več možnosti. Tamkajšnja Zveza prijateljev mladine se bo v Domu ustvarjalnosti Maribor najprej posvetila pustovanju, nato pa prireja še druge aktivnosti. Imetniki kartice ugodnosti Otroška športna zima imajo cenejše plavanje in smučanje.

Aktivnosti še v Slovenski Bitrici in Ormožu
Na Ptuju za prosti čas otrok skrbi Center za interesne dejavnosti, za tiste, ki bi radi bili bolj telesno aktivni, pa bo poskrbel Zavod za šport Ptuj. Delavnice prirejajo tudi v Ormožu in Slovenski Bistrici.

S. Z.