Po mnenju Državnotožilskega sveta se je Šketa predstavil kot
Po mnenju Državnotožilskega sveta se je Šketa predstavil kot "kompetenten, samozavesten, artikuliran, visoko motiviran in zanesljiv kandidat". Foto: BoBo

Državnotožilski svet je ob tem mnenja, da je Šketov program realen in v interesu krepitve pravne države in državnega tožilstva. Dodatno pa so jih prepričale tudi "utemeljena in pričakovana vizija ter dosedanje izkušnje kandidata z veliko osebno in strokovno integriteto, ki izpolnjuje vse pogoje za vodenje državnega tožilstva".

"Predlagani kandidat s svojo vizijo presega samo delo državnega tožilstva kot takega in ga aktivno umešča v širša družbena prizadevanja za boj proti kriminaliteti," so še zapisali v Državnotožilskem svetu. Obenem pa dodajajo tudi, da se je Šketa predstavil kot "kompetenten, samozavesten, artikuliran, visoko motiviran in zanesljiv kandidat, ki dobro pozna delo državnega tožilca in državnega tožilstva ter tudi sodišča, policije in ostalih institucij, s katerimi sodeluje državno tožilstvo".

Šketa prepričljivejši od Renierja
Zaradi programa Državnotožilski svet od Škete pričakuje, da bo v državnotožilsko organizacijo prinesel spremembe in izboljšave, kar bo, tako svet, še dodatno dvignilo raven kakovosti delovanja državnega tožilstva in ga odprlo navzven. Povečanje transparentnosti dela državnega tožilstva, pa bo po oceni sveta večje tudi zaupanje javnosti v delo te institucije.

Poleg Škete, sicer vodje okrožnega tožilstva v Mariboru, se je na razpis za generalnega državnega tožilca prijavil tudi vodja okrožnega tožilstva v Krškem Robert Renier. Vlada je svojo podporo že pred časom namenila Šketi. Državnotožilski svet pa je po zaslišanju obeh kandidatov državnemu zboru v imenovanje predlagal Šketo.