Slovenija

Poudarki

  • Na razpis za generalnega državnega tožilca se je poleg Škete prijavil še vodja krškega okrožnega tožilstva Robert Renier.
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.0 od 8 glasov Ocenite to novico!
Drago Šketa
Po mnenju Državnotožilskega sveta se je Šketa predstavil kot "kompetenten, samozavesten, artikuliran, visoko motiviran in zanesljiv kandidat". Foto: BoBo

Dodaj v

Državnotožilski svet: "Drago Šketa je kandidat z visoko stopnjo integritete"

Svet je za novega generalnega državnega tožilca predlagal Draga Šketo
17. februar 2017 ob 15:38,
zadnji poseg: 17. februar 2017 ob 15:39
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Državnotožilski svet je državnemu zboru za novega generalnega državnega tožilca predlagal Draga Šketo. Prepričal jih je z vsebino strateškega programa, ki je, tako svet, "premišljen, dovolj ambiciozen in uresničljiv".

Državnotožilski svet je ob tem mnenja, da je Šketov program realen in v interesu krepitve pravne države in državnega tožilstva. Dodatno pa so jih prepričale tudi "utemeljena in pričakovana vizija ter dosedanje izkušnje kandidata z veliko osebno in strokovno integriteto, ki izpolnjuje vse pogoje za vodenje državnega tožilstva".

"Predlagani kandidat s svojo vizijo presega samo delo državnega tožilstva kot takega in ga aktivno umešča v širša družbena prizadevanja za boj proti kriminaliteti," so še zapisali v Državnotožilskem svetu. Obenem pa dodajajo tudi, da se je Šketa predstavil kot "kompetenten, samozavesten, artikuliran, visoko motiviran in zanesljiv kandidat, ki dobro pozna delo državnega tožilca in državnega tožilstva ter tudi sodišča, policije in ostalih institucij, s katerimi sodeluje državno tožilstvo".

Šketa prepričljivejši od Renierja
Zaradi programa Državnotožilski svet od Škete pričakuje, da bo v državnotožilsko organizacijo prinesel spremembe in izboljšave, kar bo, tako svet, še dodatno dvignilo raven kakovosti delovanja državnega tožilstva in ga odprlo navzven. Povečanje transparentnosti dela državnega tožilstva, pa bo po oceni sveta večje tudi zaupanje javnosti v delo te institucije.

Poleg Škete, sicer vodje okrožnega tožilstva v Mariboru, se je na razpis za generalnega državnega tožilca prijavil tudi vodja okrožnega tožilstva v Krškem Robert Renier. Vlada je svojo podporo že pred časom namenila Šketi. Državnotožilski svet pa je po zaslišanju obeh kandidatov državnemu zboru v imenovanje predlagal Šketo.

L. L.
Prijavi napako
Komentarji
April1699
# 17.02.2017 ob 16:38
Zgleda so najvišje funkcije v pravosodju rezervirane za tiste, ki kršijo človekove pravice - zadnjič pred. vrhovnega sedaj še tožilstva. Potem pa se sprašujejo zakaj sodstvo nima ugleda. Prav zaradi takšnih imenovanj!
semaino
# 17.02.2017 ob 17:05
Državnotožilski svet: "Drago Šketa je kandidat z visoko stopnjo integritete"

Kako je pajac, ki se izdaja za profesionalca in se ne upa niti podpisati veredostojen, da oceni Sketo kod kandidata z visoko stopnjo integritete.

Ce pa polovico SLO pozna njegova nedela.
jbzt
# 17.02.2017 ob 15:52
Političen kader,strokoven pa ravno tako,kot Klemenčič...
S tem gospodom so bile mučke še za časa Zalarja..."nastavljen" je bil pet pred dvanajsto,nezakonito,ko se je menjavala vlada...
...in sedaj je to "kandidat z visoko stopnjo integritete"...
Koga farbate ???
REsnica
# 17.02.2017 ob 18:10
Ker je šlo takrat za spor z drugim lokalnim lopovom, je lokalc poklical na pomoč RTV slovenijo in lokalnega dopisnika. Je bila takoj kamera zraven, pa tudi policija je podpirala lopova lokalca. Neverjetno. Šketovi pa so poklicali na pomoč POPtv in njihovega lokalnega dopisnika... potem pa gledam zvečer poročila... RTV zagovarja lokalnega lopova, POP pa Šketo. Šketa je celo poklicala na pomoč LJ policijo in so se morali lokalni policisti umaknit višjim činom ...

Vsi, ki smo poznali zgodbo, nam je bilo jasno, da policija ščiti lopove in da imajo lokalni dopisniki korist od načina poročanja.

Pravo v demokratičnem kapitalizmu je trdno vezano na keš.
REsnica
# 17.02.2017 ob 18:22
velik slovenski psiholog, mislec, avtor številnih knjig, modrec...(žal se imena pokojnika ta trenutek ne spomnem) je zapisal nekako takole:

s poštenostjo je tako, kot z nedolžnostjo. Ko jo enkrat izgubiš je nimaš več..... ampak Šketa tega ne ve, ne pozna, se ne spomni....
REsnica
# 17.02.2017 ob 18:15
se jim je zapisalo, da je Šketa "artikuliran" kandidat..... najboljši.... visoko motiviran, ... samozavesten... zanesljiv....

če ne bi poznal demokracije kapitalizma, bi še verjel da je to anomalija. Pa so taki kljukci pravilo.
REsnica
# 17.02.2017 ob 18:04
če se jaz ne motim, je tale kljukec v sorodu z nekdaj najbogatejšo slovenko, veroniko šketa, ki je bila lkastnica brezcarinskih kompas shopov. Je bil fantič mlajši, veronika pa tudi, ko sem ju osebno spoznal,

Če bi napisal kaj si mislim o obnašanju slovenske avantgarde in nadutosti tajkunskih lastnikov kapitala, ki so v tem sistemu nosilci oblasti in politične, sodne moči... bi moj komentar bil izbrisan.

Še huje pa je s tema dvema Šketama ali Dvemi Šketami.... kakorkoli napišem je manj narobe kot pa osebe same.
amfora
# 17.02.2017 ob 18:39
Zakaj pa mora biti artikuliran? Da bolj prepričljivo laže?
REsnica
# 17.02.2017 ob 18:12
Takrat je Šketa (če gre za istega kljukca - pravnika) pokazal tako visoko interiteto, da se je še danes ne da izmerit!
tsinamuh0
# 18.02.2017 ob 19:52
Ne vem, ne poznam ozadja; le podatek, da je nekdo v sorodu z lastnico Kompas Shopov je pa res obremenilen - se pravi, da so krvavi tobačni denarci tisto, s čimer je Veroniko Šketa zaslužila, ko je lupila zasvojene reveže (eden glavnih virov zaslužka teh prodajaln so kancerogene droge)...
dom69
# 17.02.2017 ob 23:42
Ma ja Drago je bil pitomac v Bileči, stažiral v Novem mestu...... no ja takrat je bil še mlad......
Joze Koder
# 17.02.2017 ob 21:56
Morali bi si izmisliti način imenovanja sodnikov in tožilcev na tka način, da politika ne bi bila vpletena. Drugače na vsakega predlaganega kandidata pade upravičen ali neupravičen sum, da ima politične preference oz. da bo moral delati protiusluge politikom za svoje imenovanje.
Emmure
# 17.02.2017 ob 19:37
Šketa,drugace doma iz Dogoš pri Mariboru in moj sočolec v osnovni šoli.Dalec je prisel.Bravo in navijam za njega
Kazalo