Prejšnji teden je Janković v izjavi za javnost zanikal kakršno koli vpletenost v nezakonito ravnanje in pojasnil vse štiri zgodbe, v katerih se pojavlja v medijih. Foto: BoBo
Prejšnji teden je Janković v izjavi za javnost zanikal kakršno koli vpletenost v nezakonito ravnanje in pojasnil vse štiri zgodbe, v katerih se pojavlja v medijih. Foto: BoBo
Janković poziva Durs

Zaradi velikega zanimanj javnosti so na Dursu posredovali izjavo za javnost v zvezi z razkritjem dokumenta Davčne uprave Republike Slovenije, ki se nanaša na ljubljanskega župana in transakcije podjetja Grep.

O razlikah med dokumentoma bodo obvestili organe pregona
Zapisali so, da so zaradi razkrivanja dokumenta, ki je jasno označen z davčno tajnostjo, 21. maja sprožili notranji nadzor, ki je preveril celoten proces nastajanja, spreminjanja, podpisovanja, pošiljanja in dokumentiranja dokumenta znotraj davčne uprave.

Na podlagi vseh dostopnih informacij iz objav v medijih so tako ugotovili, da se objavljeni dokument razlikuje od dokumenta, ki ga hrani davčna uprava.

Razlike naj ne bi bile vsebinske
"O podrobnostih oziroma razlikah v dokumentih bo davčna uprava obvestila organe pregona," so še zapisali v službi za odnose z javnostmi. Ob tem pa portal 24ur.com piše, da razlike med objavljenim dokumentom in Dursovim dokumentom niso vsebinske.

Janković: Durs, dajte nekaj od sebe
"Kaj naj rečem drugega, kot sem že rekel. Končno bil bil čas, da Durs da neko poročilo od sebe, da navede kaj je njegovo stališče in potem dopusti tri možnosti: da ni nepravilnosti, da so nepravilnosti s plačilom davka ali pa so celo take nepravilnosti, da je kaj več potrebnega.

Na vsak način vsak dokument iz Dursa omogoča nek odgovor. Še vedno povem, da sem popolnoma miren. So pač naredili neko zgodbo, ki je imela odmev cel teden. Kolikor slišim, je ena od televizij objavila, da so podobni dokumenti, kar so oni objavili in kar je objavil Durs.

Se pravi, da imajo oba dokumenta. Potem pa naj samo povedo, zakaj je kdo prirejal te dokumente in končno me zanima, če bom dobil tudi cel teden tak odmev javnosti, da boste govorili, da dokumenti niso isti, ker to pomeni, da se nekdo spet ukvarja s potvarjanjem, prirejanjem dokumentov,"
je povedal Janković pred srečanjem strank o razpravi o referendumski zakonodaji.

Spomnimo ...
Ljubljanskega župana povezujejo s štirimi odmevnimi medijskimi zgodbami - preiskavo poslov Mercatorja v Nišu, transakcijami Grepa, ki je gradil Stožice, s spreminjanjem namembnosti zemljišč v Ljubljani in z nepravilnostmi v Lekarni Ljubljana.

Tajni dokument, na katerega se je odzval Durs, se nanaša na projekt Stožice in podjetje Grep. Dokument, ki je bil objavljen v medijih, naj bi namreč kazal, da je vlagatelj v projekt Stožice, podjetje Grep, dal dve posojili podjetju Baza Dante, to pa je prek asignacijske pogodbe skoraj 400.000 evrov nakazalo družbi KLM Naložbe, ki je v večinski lasti Zorana Jankovića.

Prejšnji teden je Janković v izjavi za javnost zanikal kakršno koli vpletenost v nezakonito ravnanje in pojasnil vse štiri zgodbe. Dejal je tudi, da povsem mirno pričakuje pristojni organ, ki bo preveril izvor njegovega premoženja. "Po vseh namigovanjih in obtožbah pa pričakujem, da bo Durs končno izdal uraden dokument o preiskavi, na katerega se bom lahko tudi uradno odzval," je še zapisal.

Janković poziva Durs