Slovenija
()
Karl Erjavec
Obrambni minister pravi, da parada ni namenjena razkazovanju moči. Foto: RTV SLO
       Spoštovani gospod minister, kot vrhovni poveljnik slovenske vojske želim, da bi vsaka akcija naše vojske imela svoj smisel, da ne bi izzvenela v prazno. Parade so hitro pozabljene, čeprav niso zastonj. Pomoč ljudem, ki so v stiski, pa ne bo pozabljena. Stokrat bo povrnjena. In lahko bomo spet resnično ponosni na slovensko vojsko.       

Dodaj v

Erjavec: Parada ni razkazovanje moči

Različni pogledi predsednika države in vlade
25. februar 2006 ob 11:14,
zadnji poseg: 25. februar 2006 ob 20:06
Ljubljana - MMC RTV SLO

Pri načrtovani vojaški paradi ne gre za razkazovanje moči, je v odgovoru na pismo predsednika Janeza Drnovška dejal obrambni minister.

Karl Erjavec je za TV Slovenija pojasnil, da vojska parade večkrat organizira znotraj vojaških območij, njihov namen pa je ljudi seznaniti z opremo in s samim delom v vojski. Povedal je tudi, da bo Drnovškovo pismo posredoval vladi.

Predsednik je z javnim pismom, objavljenim na njegovi spletni strani, ministra pozval k premisleku o paradi. Kot piše, so parade stvar preteklosti, ko so v Evropi še bile vojne, Slovenija pa se je kot članica Nata zavezala miru. Ob tem obrambnega ministra poziva, naj ministrstvo sredstva, namenjena izvedbi vojaške parade ob dnevu državnosti, nameni načrtovanju novih mirovnih operacij.

Kot primer predsednik v pismu omeni morebitno angažiranje Nata v Darfurju. Pri tem bi lahko sodelovala tudi slovenska vojska, saj je ta že prisotna denimo v BiH-u, Kosovu in Afganistanu, meni predsednik. Dejanja SV-ja naj bi imela smisel in bi morala vzbujati ponos. Parade pa se hitro pozabijo in niso zastonj, konča predsednik.

Vlada bi morala prejšnji četrtek obravnavati koledar državnih proslav za letos, a je to točko tik pred začetkom seje umaknila z dnevnega reda.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo