Karla Erjavca interpelacija ne skrbi  preveč. Foto: BoBo
Karla Erjavca interpelacija ne skrbi preveč. Foto: BoBo

Erjavec je po sestanku dejal, da so skupaj s poslanci ugotavljali vsebinsko šibkost interpelacije, "na očitke, ki nimajo nobene utemeljitve, pa je težko odgovarjati". Obenem je Erjavec poudaril tudi, da je težko odgovarjati na očitke, ki nimajo vsebinske utemeljitve.

Glede očitkov o zgrešeni zunanji politiki je Erjavec obenem spomnil, da predsednik odbora za zunanjo politiko Jožef Horvat prihaja iz vrst NSi-ja, ki je predlagatelj interpelacije, pa do zdaj na odboru še ni bil kritičen do njegovega dela. Podobno je po njegovem mnenju neutemeljen očitek o oškodovanju proračuna zaradi dela veleposlaništev, saj so prav v njegovem mandatu začeli diplomatske nadzore.

Erjavec pa zavrača tudi očitke o klientelističnem kadrovanju veleposlanikov in konzulov, kjer ponovno s prstom kaže na Horvata, saj prav parlamentarni odbor za zunanjo politiko daje soglasje k imenovanju diplomatov, do zdaj pa je bila podpora vselej soglasna.

Poslanci bodo o interpelaciji zoper Erjavca razpravljali 29. februarja. V NSi-ju in SDS-u, ki sta predlagala interpelacijo, Erjavcu očitajo "improvizirano, nedosledno, nejasno, nenačelno, neodločno, nerazumljivo in statično vodenje zunanje politike".