Strateški forum zunanje ministrstvo organizira od leta 2006. Foto: MMC RTV SLO
Strateški forum zunanje ministrstvo organizira od leta 2006. Foto: MMC RTV SLO

Kolone s policijskim spremstvom bodo potovale na relaciji med Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana in Bledom, od časa do časa bodo tudi postavljali krajše mobilne zapore. Da bi promet vseeno potekal čim bolj tekoče, policija opozarja, naj vozniki upoštevajo navodila policistov ter svetlobne in zvočne opozorilne znake spremstva.

Spremstvu je treba ustaviti
Z rdečimi in modrimi lučmi so sicer označena policijska vozila za spremstvo. Ko se voznik sreča s temi vozili, mora ustaviti, če se da, pa tudi umakniti z vozišča, da lahko kolona neovirano pripelje mimo. Voznik lahko vožnjo nadaljuje šele, ko mimo zapelje zadnje policijsko vozilo, ki je označeno z zeleno in modro lučjo.

Pogovor o strateških temah
Sicer pa je Blejski strateški forum leta 2006 v sodelovanju s Centrom za evropsko prihodnost zasnovalo zunanje ministrstvo, namenjen pa je strateški razpravi o ključnih vprašanjih za Evropo in transatlantsko skupnost. CIlj foruma je tudi spodbujanje sodelovanja med javnim in zasebnim sektorjem pri iskanju enotnih pristopov za nerešena strateška vprašanja.

Tokratne najpomembnješe teme bodo nafta in energetska vprašanja ter podnebne spremembe.

PREBERITE VEČ:
- Kako ravnati ob srečanju s kolono varovanih vozil?
- Strateški forum Bled 2008