Janković bo za protokolarno vozilo izbiral med audijem in BMW-jem. Glede na razpis in ponudbe jih bolj ekološka hibridna vozila ne zanimajo. Foto: BoBo
Janković bo za protokolarno vozilo izbiral med audijem in BMW-jem. Glede na razpis in ponudbe jih bolj ekološka hibridna vozila ne zanimajo. Foto: BoBo

Konec meseca se namreč izteče pogodba z družbo BMW Slovenija za najem vozila BMW 730d, mestna občina (MOL) pa ima na mizi že dve novi ponudbi: Porsche leasing ponuja audi A8 4,3 TDI quattro, Hypo leasing pa BMW 740 xdrive, piše Dnevnik.
Po pisanju portala zurnal24.si bi prvi stal 106.000 oz. 92.000 evrov, če bi obveljala cena z veljavnega cenika. Trenutno občino najem BMW-ja stane 900 evrov mesečno.
Tudi najem ne bi bil poceni
Na MOL-u, ki ga vodi župan Zoran Janković, so se odločili, da bodo tudi protokolarni avtomobil raje vzeli v triletni najem. Za BMW bi tako odšteli 43.200 evrov, medtem ko bi jih najem audija stal dobrih 58.000 evrov. Za prenovo voznega parka so se odločili že leta 2009, čeprav je občina manj kot tri leta pred tem za 86.000 evrov kupila nov BMW 530Xi.

In kaj so si na razpisu zaželeli na MOL-u?
Motor mora imeti vsaj trilitrski dizelski motor z 220 kilovati moči, avtomatski menjalnik in štirikolesni pogon, najmanj 19-colska aluminijasta platišča in drugo dodatno opremo.
Tako močan dizelski motor imata le avtomobila znamke Audi in BMW, dodatna zahteva, da mora biti avtomobil višjega srednjega razreda, pa je pogoje še dodatno zožila le na BMW-jev model 535xd. Na to je opozoril tudi Mercedes-Benz, zaradi česar so na MOL-u zahteve spremenili, tako da zdaj ustrezata tudi modela BMW 740d in audi A8 4,2 TDI. Kdo bo dobil naročilo, še ni znano.

Foto: Avtomobili, ki ustrezajo zahtevam Mol-a