Kolona vozil se je proti mejnemu prehodu Gruškovje vila ves dan. Foto: BoBo
Kolona vozil se je proti mejnemu prehodu Gruškovje vila ves dan. Foto: BoBo
Nejevoljni vozniki na mejnem prehodu Obrežje

Zastoji so nastajali tudi na koncu primorske avtoceste od priključka Bertoki do Kopra (priporočen MP Sočerga) in na gorenjski avtocesti pred CP-jem Hrušica proti Karavankam, zato so občasno zapirali predor v smeri Avstrije.

Na štajerski avtocesti med predorom Ločica in priključkom Vransko je bil močno oviran promet v smeri Maribora zaradi prometne nesreče, zaprta sta bila vozni in prehitevalni pas, zato je nastal trikilometrski zastoj.

Zastoji so bili tudi na cestah Koper-Šmarje-Dragonja in Belveder-Izola-Koper v obe smeri.

Kako se izogniti gneči?
Ker je na cestah tudi veliko tujih voznikov, ki se večinoma držijo velikih mejnih prehodov in avtocest, na Prometnoinformacijskem centru domačim voznikom predlagajo uporabo obvozov.

Za pot v hrvaško Istro kot alternativni obvoz predlagajo cesto, ki vodi od Črnega Kala proti Sočergi. Voznikom na Štajerskem pa priporočajo, naj namesto mejnega prehoda Gruškovje uporabijo cesto iz Slovenske Bistrice do mejnega prehoda Dobovec.

Pozor pred vročino - opremite se z osvežilnimi pijačami
Policija voznike poziva k strpnosti in upoštevanju cestnoprometnih predpisov, navodil policistov in vzdrževalcev cest. Vsi, ki se odpravljajo na pot, naj poskrbijo, da imajo pri sebi dovolj osvežilnih pijač, načrtujejo naj redne postanke in odmore na poti ter spremljajo prometna obvestila, dodaja policija.

Za povečan promet obstaja še en razlog: "Vsakodnevno prihajajo ljudje brez dokumentov, ker mislijo, da je to zdaj nepotrebno," opozarja Simo Maslič, policist z mejnega prehoda Dragonja, kar pa kljub vstopu Hrvaške v EU ne drži.
Foto: Goran Rovan in BoBo

Nejevoljni vozniki na mejnem prehodu Obrežje