Nina Zidar Klemenčič je pojasnila, da njen mož ni vedel, da je ustanovila podjetje, ki sicer nikoli  ni poslovalo. Foto: BoBo
Nina Zidar Klemenčič je pojasnila, da njen mož ni vedel, da je ustanovila podjetje, ki sicer nikoli ni poslovalo. Foto: BoBo

Zidar Klemenčičeva je pojasnila, da omenjeno podjetje nikoli ni poslovalo in je bilo tudi izbrisano, zato pač svojega moža s tem ni seznanila.

"Ker je šlo za tehnični korak v okviru poslovanja odvetniške pisarne, ki je ostal nerealiziran, in ker kot rečeno družba ni nikoli ustvarila niti evra prihodka iz poslovanja in ni nikoli nastopala v pravnem prometu, mož o tem sploh ni bil obveščen do januarja 2013, ko je o tem pisalo glasilo Demokracija," je v odzivu zapisala Zidar Klemenčičeva.

Po poročanju Dnevnika je Nina Zidar Klemenčič novembra 2011 skupaj z odvetnikom Janijem Sorškom ustanovila podjetje Imobilia Plus, ki je bilo registrirano za trgovanje z lastnimi nepremičninami.

V Odvetniški pisarni Zidar Klemenčič so pojasnili, da je bilo podjetje ustanovljeno zato, da bi kupili poslovne prostore, a ta projekt ni bil realiziran. Podjetje nikoli ni poslovalo ali nastopalo v pravnem prometu, še najmanj pa s Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK) ali kakšnim subjektom v javnem sektorju ali katerim koli izmed zavezancev KPK-ja ter je bilo pozneje izbrisano.

"Zato je tudi navedba v Dnevniku, ki je po insinuaciji enaka navedbi v Demokraciji izpred več kot pol leta, o prikrivanju v celoti neresnična," je zapisala Nina Zidar Klemenčič.

Klemenčič ni vedel za podjetje
Goran Klemenčič je v odzivu zapisal, da za omenjeno podjetje ni vedel, dokler o njem ni pisala Demokracija. Tedaj mu je žena pojasnila, da je bilo podjetje ustanovljeno z namero nakupa poslovnih prostorov, vendar projekt ni bil nikoli realiziran. Podjetje tudi ni poslovalo in ni imelo nobenih prihodkov ali odhodkov.

Klemenčič meni, da v povezavi s podjetjem tudi ni ničesar prikrival, prav tako pa pri podjetju ni bila nikoli kršena omejitev poslovanja s KPK-jem ali kakšnim drugim državnim organom. Navedbe Dnevnika in predtem Demokracije o prikrivanju so zato po njegovem mnenju neresnične in lažne.