Vinko Gorenak je pozval k združenim prizadevanjem za izhod iz krize. Foto: BoBo
Vinko Gorenak je pozval k združenim prizadevanjem za izhod iz krize. Foto: BoBo
Dan zastave v Vačah

Gorenak je na današnji slovesnosti ob dnevu zastave v Vačah dejal, da vsi vemo, da se je tudi Slovenija znašla v primežu svetovne gospodarske krize, pa tudi drugih težav, ki so posledica nekaterih napačnih dejanj v preteklosti.

"Zadolževali smo se in bilo je lepo. Bilo je lahkotno," je dejal minister in dodal, da imamo danes na izbiro dvoje, in sicer ali stisniti pasove za boljši jutri ali pa se še malo zadolžujemo, "dokler dokončno ne poči, in pristali bomo na trdnih tleh, odvisni od tuje miloščine".

"In če bo tako, potem lahko to zastavo snamemo in spravimo, pa naj čaka na boljše čase? Ne, tega slovenska zastava pač ne simbolizira," meni Gorenak, ki je ob tem pozval k ukrepanju "tudi zato, da bo ta naš ponos in naš simbol še dolgo plapolal v vetru", je še dejal.

Slovesnost ob dnevu zastave je organiziralo društvo Heraldica Slovenica. Prireditve ob dnevu zastave društvo organizira v spomin na 7. april 1848, ko je bila na zgradbi na Wolfovi ulici v Ljubljani prvič izobešena slovenska zastava.

Dan zastave v Vačah