V pismu grozijo Janši s smrtjo in ga opozarjajo, naj bolj pazi tudi na svojo ženo Urško Bačovnik Janša. Foto: BoBo
V pismu grozijo Janši s smrtjo in ga opozarjajo, naj bolj pazi tudi na svojo ženo Urško Bačovnik Janša. Foto: BoBo

Kot navaja tednik Demokracija na svoji spletni strani, so grozilno pismo, poslano iz Celja, v poslanski skupini SDS-a na Šubičevi 4 prejeli danes. "Janša! Ustrelili te bomo baraba domombranska!," se začne pismo Janši v katerem ga opozarjajo, naj bolj pazi tudi na svojo ženo Urško Bačovnik Janša ter svoji hiši v Šaleški dolini in Grosuplju. Še zlasti pa naj bo pazljiv, ko bo sam na službeni poti, pismo navaja omenjena spletna stran.

To je že drugo anonimno grozilno pismo Janezu Janši v zadnjem času. Tudi 10. januarja so v SDS-u za STA potrdili, da so na stranki prejeli anonimno grozilno pismo. Na Policijski upravi Ljubljana so za STA takrat pojasnili, da so že izvedli prve ukrepe. Po prvih ugotovitvah ima anonimno pismo znake kaznivega dejanja ogrožanja varnosti, ki pa se preganja na predlog oškodovanca, so povedali policisti.

Pri Varuhu človekovih pravic RS so tedaj pojasnili, da je za sprejemanje naznanitev kaznivih dejanj pristojna policija, ki tudi vlaga kazenske ovadbe. Kazensko ovadbo je mogoče nasloviti tudi neposredno na pristojno državno tožilstvo, ki odloča o utemeljenosti kazenskih ovadb, so navedli.
"Če gre za sum kaznivega dejanja, bo policija naredila vse, kar ji veleva zakon o kazenskem postopku," pa je dejal povedal tiskovni predstavnik na Policijski upravi Ljubljana Vinko Stojnšek.