Sodišče je odločilo, da Jaklič ni kršil zakonodaje v zvezi z obvestili o odprtju osebnih računov oz. certifikati. Foto: RTV SLO
Sodišče je odločilo, da Jaklič ni kršil zakonodaje v zvezi z obvestili o odprtju osebnih računov oz. certifikati. Foto: RTV SLO

Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna je tožila Agencijo za zavarovalni nadzor, ki je prvega moža Vzajemne obtoževala kršitve zakonodaje. Sodišče je odločilo, da Jaklič ni ravnal v nasprotju z zakonom, zato je odločbo razveljavilo. Sodišče je še presodilo, da je Vzajemna sodelovanje z ministrstvom za delo za zavarovanje vojnih veteranov odpovedala skladno s pogodbo.

Jaklič ostaja trdno v sedlu
Jaklič tako ohranja licenco in ostaja na čelu Vzajemne. Ob razsodbi sodišča Jaklič upa, da bo čim hitreje sprejet poseben zakon, ki bo določil pogoje za preoblikovanje Vzajemne v delniško družbo.

Že včeraj je vrhovno sodišče odločilo, da je bila uvedba osebnih računov članov te zavarovalnice zakonita. Na agenciji za zavarovalni nadzor izjav ne dajejo, saj odločitvi sodišča še proučujejo.

Bajuk: Spoštovali bomo odločitev sodišča
Finančni minister Andrej Bajuk je dejal, da bodo razsodbo sodišča proučili in "po možnosti ukrepali, če sploh kakšna možnost še obstaja". Bajuk je zagotovil, da je odločitve Agencije za zavarovalni nadzor vedno podpiral in da bo tako tudi naprej.