Janez Janša se s soprogo Urško seli na podeželje. Foto: BoBo
Janez Janša se s soprogo Urško seli na podeželje. Foto: BoBo

"Končujeva zamenjavo stanovanja v Ljubljani za vseljivo, a neopremljeno stanovanjsko hišo v Šentilju pri Velenju. Proces je v fazi vpisov v zemljiško knjigo. Tja se bova preselila, hiša je namreč v bližini ženinih staršev. Poleg hiše sta še sadovnjak in gozd," je za Finance pojasnil Janez Janša, ki je že dejal, da v tamkajšnjem volilnem okraju ne bo kandidiral.

Iz evidence trga nepremičnin je razvidno, da je vrednost posla 300 tisoč evrov, piše časopis. Prvak SDS-a je sicer zamenjal svoje stanovanje v Trubarjevem kvartu na Komenskega v Ljubljani, ki meri 88 kvadratnih metrov, za omenjeno posestvo.

Janez Janša ima v lasti še 130 kvadratnih metrov veliko stanovanje na Mesarski v Ljubljani, ki ga je za 325 tisoč evrov kupil pred dvema letoma, in počitniško hišo - 94 kvadratnih metrov in pet tisoč kvadratnih metrov zemljišča - v Lepeni pri Bovcu.
Vir: Finance

"Janša plačal pošteno tržno vrednost"
"Razliko med ceno hiše in stanovanja v vrednosti 48 tisoč evrov sva plačala s hipotekarnim posojilom, prav tako je na hišo preneseno še neodplačano hipotekarno posojilo, ki sem ga najel ob nakupu stanovanja v Ljubljani," je pojasnil Janša. Časnik navaja še mnenje enega izmed velenjskih nepremičninarjev, ki je presodil, da je Janša plačal pošteno tržno vrednost.

Janša ima v lasti še 130 kvadratnih metrov veliko stanovanje na Mesarski v Ljubljani, ki ga je za 325 tisoč evrov kupil pred dvema letoma, in počitniško hišo (94 kvadratnih metrov in pet tisoč kvadratnih metrov zemljišča) v Lepeni pri Bovcu.

Kmetoval ne bo ...
Posestvo Janeza Janše obsega obnovljeno, leta 1951 zgrajeno stanovanjsko stavbo z 295 kvadratnimi metri površine, manjšim pomožnim poslopjem, dobrih tri tisoč kvadratnih metrov sadovnjaka in dobra dva hektarja gozda.

"Ne gre pa za delujočo kmetijo in tudi prejšnji lastnik se ni ukvarjal s kmetovanjem. Se pa s kmetovanjem ukvarjajo ženini starši na bližnji kmetiji," dodaja Janša. Posestvo namreč leži v zaselku Silova, kjer stoji domačija Janševega tasta Franca Bačovnika.