Zoran Janković je prepričan, da lahko s svojo listo mirno znova kandidira za župana. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Janković je prepričan, da lahko s svojo listo mirno znova kandidira za župana. Foto: MMC RTV SLO
Ljubljana
Janković je svojo odločitev o ponovni kandidaturi konec preteklega tedna že sporočil ožjim sodelavcem, v ponedeljek pa tudi vsem načelnikom in svoji listi. Foto: MMC RTV SLO

Ljubljančani so županu Zoranu Jankoviću za delo v tretjem letu mandata namenili povprečno oceno 3,71, kar je nekoliko več kot lani, je pokazala raziskava agencije Ninamedia. Župan je zato javno sporočil odločitev o svoji ponovni kandidaturi na volitvah prihodnje leto. Kot meni, lahko s svojo listo ob takem zadovoljstvu meščanov mirno kandidirajo.

Z delom župana zadovoljnih več kot 38 odstotkov vprašanih
Ljubljančani so Jankovićevo delo ocenjevali s številkami od ena do pet, pri čemer je ena nezadostno in pet odlično. Ocene tri, štiri in pet pomenijo, da so anketiranci z županovim delom zadovoljni. Takih je med 1.500 Ljubljančani, kolikor jih je v anketi sodelovalo, 83,4 odstotka.

V raziskavi se je izkazalo, da Jankovića nekoliko bolj podpirajo ženske; mladi, stari do 30 let; poklicno izobraženi; dijaki; študenti ter prebivalci četrtnih skupnosti Jarše in Trnovo. Nekoliko manj podpore uživa pri starih od 31 do 45 let, nezaposlenimi ter prebivalci četrtnih skupnosti Posavje, Sostro in Šmarna gora.

Anketa stala 4.500 evrov brez DDV-ja
71, 5 odstotka vprašanih jih je odgovorilo, da bi moral župan znova kandidirati, 20,6 odstotka mu jih to odsvetuje, 7,9 odstotka pa jih ne ve, kaj bi bilo najbolje. Ob tem jih 70 odstotkov meni, da župan dela v korist prestolnice in da je med dozdajšnjimi župani od osamosvojitve Slovenije najuspešnejši.

Na MOL-u pojasnjujejo, da je anketa stala 4.500 evrov brez DDV-ja, plačala pa jo je Lista Zorana Jankovića.