Janša ob podpori stranke ostaja njen vodja. Foto: BoBo
Janša ob podpori stranke ostaja njen vodja. Foto: BoBo

Murgelski spini iz obupa. JJ tako danes kot 2011 govori isto. Vprašan je bil, ali bo odstopil kot PV. JJ tudi poslanec ni.

SDS-ov odziv na Twitterju

10. novembra 2011 je voditelj oddaje Uroš Slak takole vprašal Janšo: "Če boste na prvi stopnji obsojeni, ali boste odstopili s funkcije, če boste predsednik vlade?" Janša mu je takrat odvrnil: "Če bom pravnomočno obsojen, bom odstopil tisti trenutek. Mislim pa, da se to ne bo nikoli zgodilo niti na prvi stopnji. Če bi tisti, ki so ta proces, računal na to, da bi me lahko obsodili na prvi stopnji, bi se to že zgodilo. Tako pa so zavlačevali tri leta in sedaj imamo sodne procese tri tedne pred volitvami in tri tedne po volitvah, ko se bo sestavljala koalicija."

"Se pravi, če boste obsojeni na prvi stopnji, ne boste odstopili?" ga je še enkrat vprašal Slak. "Na prvi stopnji sodba ni pravnomočna. Če bom pravnomočno obsojen, bom vložil pritožbo, bom odšel na Evropsko sodišče za človekove pravice, ampak bom odstopil z vseh funkcij, če se bo to zgodilo," je 10. novembra 2011 dejal Janša.

Danes meni malce drugače (zadnji posnetek od 1:02:37 do 1:02:58). Ko ga je novinarka STA-ja spomnila na izjavo v Pogledih Slovenije, je odvrnil, da mu ni treba odstopiti, saj da so ga že zamenjali. Ob opombi, da je še vedno predsednik stranke, je odvrnil le, da ni govoril o mestu predsednika stranke. "Ste govorili o mestu predsednika vlade?" se je glasilo vprašanje. "Seveda," je odgovoril Janša.
Pri tem ga podpira tudi njegova stranka. Zvonko Černač, podpredsednik SDS-a, je namreč na vprašanje voditeljice Rosvite Pesek v ponedeljkovih Odmevih, če v stranki nimajo pomožnega načrta glede vodenja, odvrnil: "Zakaj pa? Mi smo imeli kongres lansko leto in na tem kongresu je polni mandat dobil gospod Janez Janša. Mi smo resna stranka. V nasprotju z nekaterimi drugimi strankami smo odgovorni do države."
Na čelu SDS-a in VSO-ja
Janša je sicer skupaj s soobsojenim Tonetom Krkovičem tudi član predsedstva Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO). Po besedah predsednika združenja Aleša Hojsa gre za sosledje dogodkov, ki so režirani, ter da so v združenju prepričani, da je Janša lahko član predsedstva VSO-ja.

<

Murgelski spini iz obupa. JJ tako danes kot 2011 govori isto. Vprašan je bil, ali bo odstopil kot PV. JJ tudi poslanec ni.

SDS-ov odziv na Twitterju