O fiskalnem pravilu tudi na štiri oči. Foto: BoBo
O fiskalnem pravilu tudi na štiri oči. Foto: BoBo

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je poslance stranke na poslanski seji prejšnji teden seznanil, da se je pred srečanjem predsednikov parlamentarnih strank na temo dopolnitev ustave s fiskalnim pravilom v začetku marca sešel na kosilu s predsednikom vlade Janezom Janšo, poroča Dnevnik.

Srečanje Janše in Jankovića so potrdili tudi v kabinetu predsednika vlade. V sporočilu za javnost so zapisali, da se je premier v zadnjih tednih na temo zapisa zlatega fiskalnega pravila v ustavo sestal z obema predsednikoma opozicijskih strank, torej z Jankovićem in Borutom Pahorjem.

Vlada je namreč sprejela predlog spremembe 148. člena Ustave, s katerim bi določili, da morajo biti dohodki in prihodki države uravnoteženi. Zdaj se morajo o tem sporazumeti še parlamentarne stranke, saj je za spremembe ustave potrebna dvetretjinska podpora.

Janković: Ne gre za kupovanje miru
V Pozitivni Sloveniji zagotavljajo, da ni šlo za dogovarjanje o sodelovanju na kakšnem drugem področju. Janković je tudi zanikal, da bi šlo za kakršen koli poskus kupovanja miru.