Ali se bo udeležil sestanka vrha slovenske politike, Janša še ni potrdil. Meni, da je Pahorju sestanek
Ali se bo udeležil sestanka vrha slovenske politike, Janša še ni potrdil. Meni, da je Pahorju sestanek "kar tako padel na pamet". Foto: MMC RTV SLO

Predsednik SDS-a Janez Janša je po seji sveta stranke povedal, da so zadovoljni, ker so v prvi polovici državnozborskega mandata dosegli dva ključna etapna cilja - zmago na evropskih in na lokalnih volitvah. Manj pa so zadovoljni z razvojem Slovenije, saj zadnji podatki kažejo, da je vlada v dveh letih državo zadolžila za 100 odstotnih točk.

"Ta denar je šel večinoma v prazno, saj zadnji podatki prav tako kažejo, da se je brezposelnost povzpela na prek 100.000 in izgledi za naslednje mesece so ravno tako slabi," ugotavlja Janša. Zato bo SDS pripravil "realno oceno stanja po vseh ministrskih resorjih", ki jo bo objavil na spletni strani, nato pa se bodo posvetili alternativnemu vladnemu programu oziroma programu strateških in drugih potrebnih sprememb.

Ne ve, ali se bo odzval Pahorjevemu vabilu
Sicer pa od predsednika vlade Boruta Pahorja že več kot leto dni čakajo na odgovor na njihove predloge, povezane s t. i. partnerstvom za izhod iz krize in za razvoj. Zato tudi še ne ve, ali se bo udeležil sestanka predsednikov parlamentarnih strank in države, ki ga je premier napovedal za prihodnji petek. Dobil je vabilo, a kot pravi Janša, je ob tem pričakoval tudi gradivo ali vsaj pojasnilo, o čem naj bi se pogovarjali.

Meni tudi, da se je Pahor za sestanek verjetno odločil, "ker mu je to takrat padlo na pamet in so poslali vabilo". Ali se bo njegova stranka odzvala na vabilo, pa bo torej odločalo to, ali bodo odgovore do takrat dobili oziroma ali bodo dobili obrazložitev, čemu je sestanek namenjen, je še pojasnil.