Premier Janša se je udeležil tradicionalnega srečanja v Lepeni. Foto: RTV SLO
Premier Janša se je udeležil tradicionalnega srečanja v Lepeni. Foto: RTV SLO
Udeleženci srečanja v Lepeni
V Lepeni so se zbrali podporniki SDS-a. Foto: RTV SLO

Vesel sem, da je SDS tudi prek tabora uspel v zadnjem desetletju oblikovati pomemben socialni kapital in zgraditi vezi, ki so nas družile. Čeprav je postala največja parlamentarna stranka, namerava enako ravnati tudi v prihodnje, je povedal ob odprtju tabora v Lepeni pri Bovcu.

Dva cilja afere Ribičič
Komentiral je tudi afero Ribičič, ki ima po njegovem dva cilja: preusmeriti javno pozornost in destabilizirati vlado. "Ne vidimo razumske vsebine teh početij in upamo, da jim tudi opozicija ne naseda." Premierju se ne zdi sprejemljivo, da bi v državi preganjali samo osumljene za manjša kazniva dejanja, ne pa tudi osumljenih za hude zločine, kot je genocid.

Podpora ne bo padla
"Ne koalicija ne SDS se ne mislita zaradi teh milnih mehurčkov, ki so se razpočili v zadnjih dveh tednih, bolj posvečati preteklosti niti odstopiti od zaveze, da se pravna država vzpostavlja povsod in da zakoni veljajo za vse enako." Janša je še prepričan, da vladi zaradi afere ne bo padla javnomenjska podpora.

Zamenjave so normalne
Zanikal je tudi, da jeseni načrtuje kadrovske zamenjave, a dodal, da so spremembe v tako velikem organizmu, kot je vlada, normalne. "V prejšnjem mandatu je bilo zamenjanih 61 državnih sekretarjev. To je bilo takrat vzeto kot nekaj povsem normalnega, medtem ko sam o tem nisem prepričan. V tem mandatu bo teh zamenjav gotovo manj."

Konec 7. avgusta
Tradicionalni spominski tabor dr. Henrika Tume se je v Lepeni začel že v petek in bo trajal do nedelje, 7. avgusta. Posamezniki se mu lahko pridružijo za več dni ali pa samo za en dan.