Slovenija
Janez Janša
Na vprašanje, zakaj posojila niso najeli pri banki, je Janša dejal, da so iskali posojilo, za katero bi zastavili delež v podjetju, in ne hipoteke na stavbo, za katero so veseli, da je ni več. Foto: BoBo
SDS si je pri podjetnici iz BiH-a izposodil slabega pol milijona evrov. Foto: BoBo
BoBo|Na volitve se v stranki SDS še posebej skrbno pripravljajo, zato se za dolgo predvolilno kampanjo finančno krepijo, in sicer s posojilom pri Dijani Đuđić, 32-letni podjetnici iz Prijedora v Republiki Srbski, ki ima podjetje v Spodnjih Hočah.
Na volitve se v stranki SDS še posebej skrbno pripravljajo, zato se za dolgo predvolilno kampanjo finančno krepijo, in sicer s posojilom pri Dijani Đuđić, 32-letni podjetnici iz Prijedora v Republiki Srbski, ki ima podjetje v Spodnjih Hočah. Foto: BoBo
VIDEO
Janša v Odmevih o posojil...
VIDEO
SDS najel 450 tisočakov p...

Dodaj v

Janša: Želeli smo posojilo, za katero ne bi jemali hipoteke

Pred volitvami SDS po 450.000 evrov k podjetnici iz BiH-a
9. januar 2018 ob 08:51,
zadnji poseg: 9. januar 2018 ob 17:43
Ljubljana - MMC RTV SLO

Največja opozicijska stranka SDS si je pred bližajočimi se volitvami pri podjetnici iz Prijedora v Republiki Srbski izposodila 450.000 evrov. Predsednik SDS-a je ob tem dejal, da je posojilo del načrta stranke, da bodo odprodali delež, ki ga ima stranka v založbi Nova obzorja.

Na volitve se v stranki SDS še posebej skrbno pripravljajo, zato se za dolgo predvolilno kampanjo finančno krepijo, in sicer s posojilom pri Dijani Đuđić, 32-letni podjetnici iz Prijedora v Republiki Srbski, ki ima podjetje v Spodnjih Hočah, je poročal časopis Večer. Iz posojilne pogodbe, ki jo hranijo pri Večeru, je razvidno, da je posojilno pogodbo v imenu stranke SDS podpisal njen predsednik Janez Janša.

"Do te osebe smo prišli prek podjetja, ki ga imamo v lasti," je na novinarski konferenci poudaril predsednik SDS-a in dodal, da je pogodbo overil notariat, ki je tudi odgovoren za zakonitost takšnih pogodb. "Nam so pravniki svetovali, da je ta znesek skladen z zakonom, ki ureja področje posojil za politične stranke. Če gre za napačno tolmačenje zakona, bodo o tem presojale pristojne institucije, in če bo prišlo do kazni, jo bomo tudi plačali," je dejal Janša in dodal, da je SDS v preteklosti poplačal vsa svoja posojila.

Dvoodstotna obrestna mera
"Po naših informacijah gre za osebo, ki je davčni zavezanec v Sloveniji, denar je bil nakazan iz Slovenije in obrestna mera je taka, kot smo se dogovorili," je še dejal Janša in poudaril, da je posojilo del namere SDS-a, da se umakne iz lastništva založbe Nova obzorja, ki je tudi svetovala sodelovanje s posojilodajalko. Janša je dejal, da ne ve, kako so Nova obzorja sodelovala s to osebo, domneva pa, da so jo priporočili na podlagi preteklih sodelovanj.

Stranka SDS je bila v zadnjih desetih letih močno obremenjena s posojilom za stavbo na Trstenjakovi 8, je pojasnil Janša in dodal, da so zato pred vsakimi volitvami najemali posojila v podobnem znesku. Tudi to posojilo nameravajo porabiti za dejavnosti pred parlamentarnimi in lokalnimi volitvami, je povedal in razložil, da so posojilo razbili na tri dele zaradi omejitev, ki jih določa zakon o financiranju političnih strank. "Tako so nam svetovali pravniki in tako pogodbo smo podpisali pri notarju, če je bilo kaj narobe, bomo popravili," je še pojasnil Janša. Po njegovih besedah tudi druge stranke najemajo posojila pred volitvami, to pa počnejo v znatno večjem obsegu.

SDS ne želi biti del izdajatelja tabloidov
Na vprašanje, zakaj posojila niso najeli pri banki, je Janša dejal, da so iskali posojilo, za katero bi zastavili delež v podjetju, in ne hipoteke na stavbo, za katero so veseli, da je ni več. Pojasnil je še, da so se iz založbe Nova obzorja odločili umakniti tudi zato, ker je ta začela izdajati tabloid, in SDS ne želi biti lastniško vpet v založbo, ki tovrstno publikacijo izdaja. Obenem pa je dodal, da gre za podjetje, ki, posluje z dobičkom, čeprav se ukvarja s tiskom, in po njihovi presoji je ta delež, ki ga ima v lasti SDS, tudi toliko vreden.

Đuđićeva navedeni denar posoja do konca leta 2019, celotni znesek pa je obrestovan z nespremenljivo dvoodstotno letno obrestno mero, katere plačilo zapade ob vračilu glavnice. SDS in Đuđićeva sta se dogovorila, da obstaja možnost, da se do izteka posojilnega razmerja posojilo konvertira oz. se z njim poplača nakup 44,16-odstotnega poslovnega deleža založbe Nova obzorja, ki med drugim izdaja tednika Demokracija in Škandal24.

Vesel napovedal revizijo, da ugotovijo, kakšna je bila pravna narava pogodbe med SDS-om in posojilodajalko
Novico o posojilu so že komentirali tako predstavniki drugih parlamentarnih strank kot tudi predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel, ki je napovedal revizijo poslovanja, predtem pa nameravajo s predrevizijsko poizvedbo pridobiti še dodatne informacije, saj iz javno dostopnih virov še ni mogoče natančno reči, kakšna je bila pravna narava pogodbe med SDS-om in posojilodajalko. Na osnovi tega se bodo odločili o obsegu revizije in oblikovali stališče, je še poudaril Vesel in dodal, da je, če je posojilo sklenjeno v nasprotju z 22. členom zakona o političnih strankah, zagrožena globa od 4.200 do 21.000 evrov.

Predstavniki političnih strank v DZ-ju pa so posojilo, ki ga je SDS najel pri zasebnici, sprejeli z dvignjenimi obrvmi. Predsednik DZ-ja Milan Brglez (SMC) je glede posojila izrazil pričakovanje, da bodo pristojni opravili svoje in zadevo raziskali. "Me pa čisto osebno zanima, kje se da dobiti tako ugodna posojila," je dodal. Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec pa meni, da je zelo nenavadno, da politična stranka vzame posojilo pri zasebniku. "Pri tako mladi osebi se človek sprašuje, od kod denar taki 32-letnici, zlasti mi je pa nenavadno, zakaj iz Bosne in Hercegovine oziroma Republike Srbske," je dejal. Kot je pojasnil, sicer tudi stranka DeSUS najema posojila. "Vendar mi to vedno najemamo pri bankah transparentno in po pravilih, ki veljajo, zato me je tole precej presenetilo," je dejal.

Dejan Židan (SD) pa ugotavlja, da se politika ukvarja z vprašanjem, kako je mogoče, da radikalno desno stranko financira mladenka iz Republike Srbske v času, ko ta stranka začenja z brezplačniki in ko celotno Slovenijo polepi z neužitnimi plakati. "Tukaj je dosti vprašanj, na katera bo treba zelo jasno odgovoriti," je poudaril. Poslanec NSi-ja Jernej Vrtovec pa je poudaril, da so prav politične stranke tiste, ki so poklicane k transparentnemu in zglednemu delovanju. V konkretnem primeru SDS-a naj po njegovih besedah "pristojni organi odločijo, ali je ali ni v skladu s slovensko zakonodajo". "Ali je etično, ali ne, ali je prav, ali ne, čeprav morda je v skladu z zakonodajo, pa morajo dotični predstavniki stranke sami pri sebi odgovoriti," je dejal.

"Predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša ne more dokazati izvora svojega lastnega premoženja, zdaj se je pa njegova lastna stranka odločila, da bo posegla še po sredstvih iz bosanske davčne oaze. Tako kot Janša ne more dokazati izvora svojega premoženja, tudi ne more dokazati, da so tovrstna posojila nekaj normalnega," pa je prepričan Miha Kordiš (Levica). Tudi v Stranki Alenke Bratušek so opozorili na 22. člen zakona o političnih strankah, ki omejuje višino posojila pri fizični osebi. Pojasnili so, da sami posojil nimajo, pretekla posojila so že poplačali, poslujejo pa po predpisih in vse pravilno prijavljajo Računskemu sodišču.

Dijana Đuđić povezana z mednarodno mrežo za utajo davkov?
Spletni portal Siol.net pa je izpostavil, da je SDS posojilo najel pri osebi, ki je povezana z mednarodno mrežo za utajo davkov. Njihove analize v zadnjem mesecu so pokazale, da je v njej izginilo najmanj 1,3 milijona evrov davkoplačevalskega denarja. Kot navaja portal, o poslovni dejavnosti posojilodajalke Dijane Đuđić, bosanske državljanke, ni mogoče izvedeti praktično ničesar. Tako ni znano, od kod ji milijonski zneski, ki jih prek posojilnih pogodb kanalizira v Slovenijo. Podatki, ki so jih zbrali, pa kažejo, da je vpletena v več spornih poslov, enega preiskuje Policijska uprava Celje. Sumijo namreč, da je Družba ŽML, ki je bila pred stečajem v lasti Đuđićeve, utajila za 305.000 evrov davka na dodano vrednost. Podjetje je danes v stečaju, za njim in poslovnimi listinami pa so se izgubile vse sledi.

Ima posojilodajalka poslovni interes?
Sogovorniki iz poslovnega sveta so za Večer posojilno pogodbo označili za nenavadno, saj se postavlja vprašanje, zakaj si največja opozicijska stranka v državi denarja ni izposodila pri kateri izmed bank na transparenten način, temveč je to storila pri neznani podjetnici iz BiH-a. Vprašljiva je nizka obrestna mera, saj naj posledično Đuđićeva ne bi imela poslovnega interesa pri tem poslu. Vprašanje, ki se postavlja, je, ali gre za fiktivno posojilo, s katerim bi se lahko prikril izvor gotovine in s katerim bi se v SDS-u izognili plačilu davka, so še zapisali pri Večeru.

G. K., L. L., T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
fritaja
# 09.01.2018 ob 09:08
Da SDS ne zmaga, največ naredi JJ ;)
penzl
# 09.01.2018 ob 09:08
@dannykm glede na vse blamaže.SDS-a ne vem zakaj bi si kdorkoli želel, da SDS zmaga.
friks
# 09.01.2018 ob 09:14
Mutna posla so se že začela. Kaj bo šele, če dobijo oblast?
stewie
# 09.01.2018 ob 09:10
Torej bo tvojem, Dannykm, vse to sploh ne drži?
Torej gre pri pisanju Dnevnika (tudi Večer je poročal o tem, morda še kak drug časnik oz. medij) za nek konstrukt, navadno laž, pri kazanju pogodbe pa za falsifikat?

Da bi katera druga stranka delala to s posojilodajalci kot fizičnimi osebami iz območja bivše Juge, v SDS bi jih zmleli, jih obtožili kršitve ustave in ne vem kaj še vse. Ko pa sami to počnejo, je pa kao ok.....se vidi, da mladi Ivan ni pred tremi desetletji zastonj romal po poteh Avnoja v Jajce.
Jakob Mali
# 09.01.2018 ob 09:18
Mutna posla so se že začela. Kaj bo šele, če dobijo oblast?

Ivan Zidar se bo spet guncal na Pediatrični kliniki,
Andrej Lovšin bo za Interuropo spet gradil logistične cnetre v Rusiji,
Robert Časar bo za Luko Koper spet kupoval parcele za Luko Koper,
Andrriana Starina Kosem po harala po državnih firmah,
........
MitjaM
# 09.01.2018 ob 09:20
Aj-ja. Janša je pa preveč pošten, da bi se šel take netransparentne rabote, kot insinuirajo režimski mediji.
Sploh pa, zakaj bi si sposojali denar pri slovenskih udbovskih bankah, ki jih obvladuje srbska mafija? Raje si sposodijo pri srbski podjetnici iz BiH, ki ima odprto podjetje v Zg. Dupleku.
stewie
# 09.01.2018 ob 09:13
molodec, lahko jim doniraš še kak evro, saj ni potrebno, da si v tem primeru doma iz BiH. Denar ne pozna narodnosti.
svabo
# 09.01.2018 ob 09:22
Haha saj to je res težko razumljivo. Še bolj če pomislim, kaj bi SDS počela, če bi napr. Nova Slovenija najela kredit v Bosni. V Bosni halo. To je vendar tam, kjer k nam prihaja največja nevarnost verskega fundamentalizma. Kjer nas ogroža.....pač strah je imaginaren ampak od tam prihaja haha. Pa da vas ni sram haha. Haha častni doktor iz Kosova se brati s svojimi najhujšimi nočnimi morami. Ja jebenti fantje iz Šenčurja vzel vam je vse argumente. Ko boste naslednjič zavihteli svoje zastave in rahlo prestrašeni hoteli kaj povedat......bomo vsi ostali padli dol od smeha....V Bosni svaka čast.
RJSlo
# 09.01.2018 ob 09:22
No ja. Toliko o nacionalizmu v SDS. Ko pomislim, da nižje ne morejo pasti, mi vedno znova dokažejo, da dno še ni blizu. Če se je za Cerarjev PR pred nekaj meseci pisalo, da so nula od nule, kaj je potem to? Minus? Družbenopolitični delavci bi lahko ob vsakem takšnem članku dopisali koliko si parlamentarne združbe namenijo za sranje, pardon svetovanje?
stewie
# 09.01.2018 ob 09:22
Od kje pa njej toliko denarja, iz poslovanja morda?
Ah ne, to je ona podedovala od staršev, ki so med vojno pred 25 leti morali varčevati, da so sploh lahko preživeli. Veste, koliko denarja se nabere v toliko letih, če vsak dan prišparaš kako marko oz. pri njih kak konvertibilen evro? Zrno do zrna pogača, bi rekli.
Nikec3
# 09.01.2018 ob 09:34
SDS ene stvari ni sposobna izpeljati transparentno.
Bovi
# 09.01.2018 ob 09:30
Dosedaj je SDS zmagala na vseh volitvah, a zaradi komunistične zarote ni mogla vladati.

Nekateri še kar živijo v iluzijah in mislijo, da se nam dogajajo komunistične zarote, ne vedoč, da je naš največji sovražnik birokracija kot prikrit fašizem t.i. levih in desnih, ki v resnici to sploh niso. Med njimi lahko izbiramo le manjše in večje zlo, pri čemer sta JJ in SDS slednje.
mb128
# 09.01.2018 ob 09:23
Heh, kaj v Sloveniji jim nihče noče posoditi denarja ali pa so to hoteli sprovesti bolj prikrito?! Sicer pa le kdo bi razumel kaj se po glavi mota velikemu taktiku?
Mimogrede kaj o takšnem financiranju pravi zakonodaja? V končni fazi je financer le tujec! A bo npr. Henkel dal tudi kredit kakšni stranki pa Fraport pa Lek pa.....
Jejhata jejhata!
stewie
# 09.01.2018 ob 09:23
MitjaM
# 09.01.2018 ob 09:21
Dosedaj je SDS zmagala na vseh volitvah, a zaradi komunistične zarote ni mogla vladati.

Tudi na zadnjih volitvah julija 2014, samo jih raje niso priznali.
SamoRes
# 09.01.2018 ob 09:27
Hudi domoljubi, dokler se ne gre na dopust na hrvaško in jemlje pri balkancih kredite.
Vi kar volite to.
rudes
# 09.01.2018 ob 09:34
Čudno, čudno. Si, namesto pri bankah, sposojat sposojat denar od podjetnic iz tujine, pa čeprav ima firmo tudi v Sloveniji.
Možnih je več razlag. Zdaj, je "premoženje" ki ga SDS" "zastavlja", vredno tako malo (beri nič), da na podlagi tega niso kreditno sposobni? Saj, banke, ki dajejo kredite so tudi v tujini, samo, vse posle morajo javljati pristojnim davkarijam!
So odzadaj neki čudni, mutni posli? Je ostalo še kaj denarja, pa ga je treba oprati?

Mi pa najem tega kredita privleče malo cinizma na plan. Kaj je to samo 32 letna podjetnica tako sposobna, da kreditira "najbolj pošteno stranko" v Sloveniji, ta ista stranka pa ni sposobna najeti kredita na banki. Da o tem, da ni sposobna zmage na volitvah niti ne omenjam. :-))))
kreden1
# 09.01.2018 ob 09:37
Z Bosno se ne izmenjujejo davčni podatki. Ta denar je zelo verjetno od nekoga blizu SDS in je posojilo samo fiktivno, da se prikrijejo sledi.
gesan
# 09.01.2018 ob 09:29
Največja opozicijska stranka SDS si je pred bližajočimi se volitvami pri podjetnici iz Prijedora v Republiki srbski izposodila 450.000 evrov.
-------------------------
hahahaha, tak ti te to je!
Nacionalna zavest, pripadnost...bla bla bla.

Itak, da ji ne bodo dolžni nobene usluge in ona pri tem nima nekih svojih interesov...

heh zeh, nič novega, stara partija, starih obrazov, ki hočejo prikazat, da so na novo preoblečeni lepši od prej.

Verjame pa kdor pač verjame!

Bolj pa me skrbi dejstvo, da se slovenci še zmeraj vrtijo kot pes za svojim lastnim repom v prepričanjuu, da je to prava pot, da kam pridejo!
jodlzi
# 09.01.2018 ob 09:26
se že muti in išče vsak kanal, da operejo svoj "privarčevani" denar...
Partizan Miha
# 09.01.2018 ob 09:39
"Na volitve se v stranki SDS še posebej skrbno pripravljajo, zato se za dolgo predvolilno kampanjo finančno krepijo,"

Le zakaj rabijo toliko denarja.
Govori se, da so ljudje v SDS plačani celo za to, da komentirajo dogodke na družbenih omrežjih. Je to res?

Čuš: To drži in se okrepi za časa volilne kampanje, ko se izkoristi mlade člane in se jih plača prek študentskih napotnic, da pišejo komentarje. Tudi sam sem sodeloval v takem projektu leta 2011, ko je 20 mladih 24 ur na dan v izmenah pisalo na vseh teh glavnih portalih. Ne vem pa, kako so prikazali plačilo stroškov zanje. Tudi na facebooku se vidi, da so zelo agresivni. Tem mladim so obljubljali službe v primeru zmage in oblikovanja vlade s strani SDS. Čeprav se je res oblikovala, od njih službe ni dobil nihče, ti mladi so se počutili prevarane. Raje so kadrovali otroke iz svoje elite, ki sploh nikoli nič niso naredili za stranko.

Potem je pa še tu podmladek, ki rad smuča:
https://www.zurnal24.si/slovenija/andrej-cus-nastel-kdo-iz-podmladka-sds-se-drogira-na-posnetku-285941

Ja, vse to stane !
Ceriš
# 09.01.2018 ob 09:34
Gotovina od šverca orožja se po
kapljah pojavlja na površju bančnih
manipulacij, katerim naši butalski
organi pregona niso sposobni priti
na sled, ali pa tiščijo glave v pesek.
oblaktom
# 09.01.2018 ob 09:41
Pa kaj si je sel sposojati denar Janez.

Lahko bi rekel bratu Rajku da mu posodi.Ali pa bi prodal neprimicnino v Trenti.

SDS z JJ na celu nikoli vec na vrhu Slovenije!
opusdei
# 09.01.2018 ob 09:39
Kaj jim pomaga zmaga na volitvah,če pa ne morjo sestavit koalicije.
50+ ?Malo morgen
mihče
# 09.01.2018 ob 09:21
Katera banka pa da kredit po 2 odstotni obrestni meri? Najbrž je to razlog...
Tao3
# 09.01.2018 ob 09:56
SDS se brati z HDZ-jevci, ne podpre vlade v Prianskem zalivu in se tiho muza - v škodo lastne domovine, hodijo na proslave v Knin, vabijo Thompsona, se družijo s Plenkovićem, in najemajo sumljive kredite v bosni. A ni to tuje financiranje političnih strank? Sicer pa vsi vemo od koda je ta denar prišel ... od te gospe že ne ... skratka, SDS - po navedenem bolj na Balkanu kot v Sloveniji. Po mojem bo še Grims poleg Velikega Vodje dobil Prištinski doktorat.

KDO TO VOLI?!
Ples
# 09.01.2018 ob 22:07
Nedolžni ima v Odmevih pri Rosviti priložnost, da pljuva po Cerarju.
Verjetno sledi kakšno prijazno vprašanje o posojilcu.
Bljak.
nonparel
# 09.01.2018 ob 09:45
Jaz tej novici ne verjamem. Stranka SDS ja ja prekipeva od poštenosti, oni se takšnih mutnih poslov ne bi šli.
Da vas ni sram, ko jih hočete tako grdo očrniti. In to ravno pred volitvami :))
Seneca
# 09.01.2018 ob 09:36
Zgleda, da se 15% limit SDS po tej aferi spušča na maksimalnih 10 % volilnih glasov!
QUENDI
# 09.01.2018 ob 09:34
....torej Cekuta opravil posel in se zelo izčrpal......sicer pa kot pravijo otroci - lažeš....kradeš....bolhe ješ......ko SDS pokaže nekaj politične zrelosti se prikaže Senca in vse poruši.....ja, stara klena partijska šola.......
m72
# 09.01.2018 ob 22:33
"Skrajno sem ogorčena. Je gospa Rosvita namenila današnje Odmeve Janezu Janši? Že dvajset (20) minut se pogovarjata kakor bi bila v studiu Janševe televizije.

Kaj je RTV Slovenija in Rosvita trobilo SDSa ali kaj?"


Enako. To sranje že presega vse meje! To babo bi morali odstraniti s televizije!
Calendula
# 09.01.2018 ob 22:22
Skrajno sem ogorčena. Je gospa Rosvita namenila današnje Odmeve Janezu Janši? Že dvajset (20) minut se pogovarjata kakor bi bila v studiu Janševe televizije.

Kaj je RTV Slovenija in Rosvita trobilo SDSa ali kaj?
ajvard
# 09.01.2018 ob 22:18
kako mehko Peskova o tej temi!!!!!!

KATASTROFA!!!

kakšno sprenevedanje s strani JJ-ja!
dolinc
# 10.01.2018 ob 09:21
ungarn

# 09.01.2018 ob 19:57
Prijavi neprimerno vsebino Bravo G. Janša, bravo SDS.

Imate podporo slehernega slovenskega domoljuba, ki se zaveda svojih Božjih korenin in spoštuje Jezusovo besedo.
Na stotisoče nas je in iz dneva v dan to število strmo raste.
In vem, uspelo nam bo!
SDS je po mojem mnenju in trdnem prepričanju mnogih Slovenk in Slovencev edina kredibilna potitična stranka, ki bo z G. Janez Janšo na prestolu tvorila zmagovalni kare.

Mi smo slovenske zemlje čuvarji in branili bomo G. Janšo do zadnje kaplje dostojanstva.
Potrebno se je zavedati naših očetov Legionarjev gesla.
Dolžnost slehernega bi morala biti, da pri sebi razčisti kaj mu predstavljajo besede; domovina, narod in Bog.
Srčno pa Vam priporočam, dosledno analizirate čtivo Premiki in Okopi. Morda spregledate... do tedaj pa ako slepec slepca vodi, oba v jamo padeta.
+0
-20


Tole verjetno mora biti joke. Valda ne more bit nihče res tako zelo omejen???
balrog
# 10.01.2018 ob 00:54
Janša se spreneveda. Desetkratnik mesečne bruto plače povprečne je deset plač in ne sto plač, kot trdi SDS. Torej posameznik, fizična oseba lahko politični stranki da posojilo v vrednosti, ki na leto ne presega desetih povprečnih bruto plač zaposlenega v Sloveniji (to je ta desetkratnik) in recimo ta znesek trenutno znaša 16.000 evrov (torej 10 x 1600 evrov). Določba je logična. Saj ne more posameznik stranki dajati posojilo v astronomskih višinah, za to so banke in hranilnice. Lahko pa SDS donira/da posojilo 16.000 Slovencev vsak po 10.000 evrov. Gospa Dijana Đ je kot posameznica posodila 450.000 evrov kar je 28 krat več od dovoljenega. Torej morajo v SDS vrniti 434.000 evrov nezakonito pridobljenih sredstev. Seveda gre tudi za pranje denarja, to pa naj raziščeta policija in davkarija.
Bivši uporabnik
# 09.01.2018 ob 23:11
Seveda, volitve se bližajo...

Ta stavek je ponarodel med SDS-ovcami. Seveda, puf je v bistvu najel Kučan.
GeorgeB
# 09.01.2018 ob 22:31
Zadeva je takale:
Denar imaš "spucan" nekje zunaj... Najdeš firmo ali fizično osebo iz območja s katerim Slovenija še nima izmenjave finačnih in davčnih podatkov (Republika Srpska), ki ti ga bo prenakazala v obliki posjila. tega posojila, če ga nikoli ne inspicirajo, tudi nikoli ne vrneš.
V bistvu frajerji iz SDS denar perejo... Tole je pa že skor tolk kot Patria.
Eeeeehhh moj JanezIvan, gotof si spet....
Odborčki 2018 pa glasilke ogret in intonacijo vadit... :)
Tao3
# 09.01.2018 ob 22:19
Rosvita je tako blaga z njim, kar zjokal se bom ... SRAMOTA RTV!
direndaj
# 09.01.2018 ob 21:40
Albanski doktor se slika z ustaši in sposoja denar od srbskih ekonomskih migrantov!?
In naši lokalpatrioti zagovarjajo to noriško burlesko............Narobe svet.
Očitno tista ograja na meji močno pušča, če gre pol miljina skozi........
ni maitre
# 09.01.2018 ob 21:38
Letos grem pa jaz tudi v Lepeno na pasulj, trubače in Prijedorsko kolo.... Letos zna bit orng žur. Mal šlivovke....pol pa hops, hops...opaaa
KunteKinte
# 09.01.2018 ob 09:32
Več težav pri takemu netrsnsparentnem najemanju posojila... Stranka ki bi vodila drzavo gre najemati kredit pri fiz osebi iz Bosne.. vemo da je bosna banana republika.. pa kljub temu obstaja nevarnost da so ta kredit uredile bosanske službe..lahko so kompletno komunikacijo prisluškovala.. snemala.. bog vedi kaj vse je mogoče.. če bi najeli kredit pa kakšni banki bi bilo vse bolj transparentno.. tukaj se SDS gre nekih mutnih balkanskih poslov.. pa kok so slampasti so jih tuje službe najbrz pokrile.. kot v primeru Patria.. v tem primeru mi diši na delo roka snezkota.. ampak pustimo času čas.. samo tako se stranka pa še manj država vodi dragi SDS
Pac-Man
# 09.01.2018 ob 09:22
SDS in Đuđićeva sta se dogovorila, da obstaja možnost, da se do izteka posojilnega razmerja posojilo konvertira oz. se z njim poplača nakup 44,16-odstotnega poslovnega deleža založbe Nova obzorja, ki med drugim izdaja tednika Demokracija in Škandal24.

Rusija kupuje SDS propagandne medije.

Bi znalo biti zanimivo.
ajvard
# 09.01.2018 ob 23:48
GeorgeB

jutri ti bodo povedali, da gre za tipično "dimno bombo", ki so jo pred volitvami sprožili v Murgljah.

in bodo pomirjeni.
ajvard
# 09.01.2018 ob 23:09
Joooooj desni res nimate sreče s vojo opcijo. Dokler je tu SDS vam ni pomoči.... :D

jaz sem volivec desnice, torej po političnem prepričanju konzervativec.

in Janez Janša, nekdanji komunist, nikoli ni bil in ne bo moja "opcija"!

preprosto prenehajte žigosati nelevičarje kot Janšiste!

normalen desničar ne bi nikoli volil za SDS, saj je to edina parlamentarna stranka,ki ji predseduje nekdanji član zveze komunistov! pljunem mu v čelo!
Tao3
# 09.01.2018 ob 22:22
Dejansko ZAGOVARJA Ivan Janez Majer Janša osebo, ki pere denar in je v kazenskih postopkih ...

In seveda govori o zadolževanju Slovenije! TIPU SE JE ODPULILO. Odplačujemo TVOJE in ŠUŠMARJEVE kredite in jih zamenjujemo s takšnimi z nižjo obrestno mero. Pa kaj je ta gospa, da daje 2% obrestno mero? Na črnem trgu je obrestna mera 10%!

PRANJE DENARJA in čisto nič drugega. Kriminalisti se bodo krohotali.
Ples
# 09.01.2018 ob 22:14
Resno, sramota današnji Odmevi. Ne gre mi v glavo.
zozozo
# 09.01.2018 ob 22:09
Opa, RTV Slovenija pa je poslala kar Rosvito Pesek,da bo intervjuvjala JJ. Skrajno pogumna poteza uredništva. Zdaj smo lahko prepričani, da ga ne bojo šparali, ampak se bojo na njega spravili skrajno profesionalno in preiskovalno. Pijmo!
moj komentar
# 09.01.2018 ob 21:12
Može Balkan bez Janše ali ne može Janša bez Balkana.....
copcop
# 09.01.2018 ob 20:22
vaški stražar
SDS je politična stranka, pravna oseba zasebnega prava, ki si je pač denar sposodila na trgu, od zasebnika, kjer je očitno dobila najboljšo ponudbo.

Seveda.

Torej pravite, da je Janez Janša prvič v življenju pri notarju videl osebo Dijano Đuđić, ki mu je posodila skoraj pol milijona evrov, on pa ji je brez vprašanja in preverjanja kdo je in kakšni so njeni nameni, v zameno zastavil premoženje lastne politične stranke!?!?

Lepo. Res lepo. Se v stranki SDS nikoli ne vprašate kdo je oseba, ki želi posoditi skoraj pol milijona evrov? Od kod ji denar? Zakaj vam želi posoditi? Ker, če bi preverili, bi vedeli, da podpisujete pogodbo z osebo, lastnico ne enega, temveč treh podjetij, ki sodelujejo pri davčni utaji in pranju denarja.

Logičen odgovor je, ali ste v SDS nesposobni amaterji ali sodelujete pri davčni utaji in pranju denarja. Kaj je huje?
beton
# 09.01.2018 ob 09:50
Edini, ki preprečuje zmago SDS-a na volitvah je JJ sam. Noriški kralj, ki leta 2018 ne vidi pol metra pred sebe.
FDVjevec
# 09.01.2018 ob 23:53
Ravnokar sem si ogledal Janšev nastop v odmevih in se nasmejal :) zdi se mi, da mu ne štima več vse v glavi
Kazalo