Franc Kangler meni, da so vse ovadbe proti njemu politični konstrukt. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Franc Kangler meni, da so vse ovadbe proti njemu politični konstrukt. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Kangler se otepa množečih se ovadb

"Odločno zanikam, jaz in vsi moji sodelavci, vse, kar piše v članku," je na današnji novinarski konferenci dejal Kangler. Večer je prejšnji teden namreč poročal, da je Kanglerja doletela že 11. kazenska ovadba.

Ta se nanaša na domnevno korupcijo v povezavi s Tržnico Maribor. Ob njem naj bi bili osumljeni še direktor Javnega podjetja za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči Mojmir Grmek, nekdanji direktor in solastnik Konstruktorja, ki je tržnico gradil, Marjan Pinter ter solastnik in direktor podjetja Agroruše Veselin Djurovič.

Župan: Konstruktor je bil najcenejši
Kangler naj bi kot podkupnino prejel sliko v vrednosti od 10.000 do 12.000 evrov. Konstruktorju naj bi občina v zameno za sliko plačala prestavitev kolektorja. Umetniško delo je namreč v Galeriji Festić kupil prav Konstruktor, Kangler pa naj bi ga dobil prek Djuroviča.

Župan je danes pojasnil, da je pogodbo s Konstruktorjem usklajeval takratni podžupan Danilo Burnač, sam pa jo je podpisal 15. decembra 2008. "Kako lahko nekdo trdi, da sem za ta podpis dobil sliko, ki je bila kupljena leto dni pozneje," se je vprašal in dodal, da so se za Konstruktor odločili, ker je bil cenovno najugodnejši.

Politični konstrukt ali kjer je dim, tam je ogenj?
Po njegovih besedah je bila kriminalistična preiskava o tej zadevi pomanjkljiva, zoper enega kriminalista naj bi že tekel disciplinski postopek. Sporno sliko, ki so mu jo zasegli med lansko hišno preiskavo, pa naj bi dobil od "prijatelja" Djuroviča v zameno za drugo.

Kangler je prepričan, da gre pri kazenskih ovadbah in njihovem razkrivanju v javnosti za laži in politični konstrukt. Po njegovih besedah ne držijo niti navedbe o 11 ovadbah, saj sta zadevi Dom pod gorco in odpis dolga v povezavi z nekdanjim mariborskim nogometašem Milanom Arnejčičem "že padli".

Kangler se otepa množečih se ovadb