"Zagorjani vidi(m)jo v Drnovšku osebo, ki je do konca ostala z ljudmi, državnika, ki je razumel tako velike svetovne procese kot stiske malega človeka. Prizadevanja številnih Zagorjanov, ki so danes usmerjena v ohranitev obeležja, razumem kot željo iskrenih ljudi, da se na simboličen način ohrani njegova pozitivna politična zapuščina. V tej luči razumem prizadevanja Zagorjanov in jih pri tem podpiram," je komentirala aktualne dogodke v Zagorju. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

"Žal je Slovenija še vedno razdeljena in prav to smo želeli mi preseči: delitve na leve in desne. Zato nismo izključevali nikogar in naša pogajalska skupina je imela enake zahteve pri obeh opcijah. Svet stranke je potrdil predlog pogajalske skupine, ki je presodila, da bomo v tej koaliciji lažje uresničili svoj program in svoje zaveze volivcem. Mi nimamo ideološkega ozadja - naše "orožje" je naš program," je izpostavila.

Klepet si lahko v celoti preberete tukaj.

Pojasnila je, da je razlog združitve pravosodja in javne uprave v tem, da se bo s tem slovenska državna uprava racionalizirala in obenem gre za vsebinsko sorodni področji.

"Res ne poznam podrobnosti, kot slišim pa ima zadevca "spet politično ozadje" in to ni dobro. Se bomo borili proti temu. Ključno je, kako institucija deluje - sama imam portal MMC že dolgo med "priljubljenimi" in ga obiščem vsak dan. Jim dam čisto 5-tko že zato, ker so me prvi oz. edini poklicali, ali mislim prestopiti k Jankoviću, drugi so namreč to kar objavili, ne da bi me kdo kaj vprašal. Tako, da - ja saj res - že zato jim gre zaupat!" je poslanka odgovorila na vprašanje o reorganizaciji MMC-ja.

Zatrdila je, da bo družinski zakonik podprla. "Osebno sicer mislim, da je za otroka zdravo, če ima mamo in očeta oz. skrbno družino. Vendar mora normativna ureditev slediti življenju in če otroci živijo tudi v drugačnih družinah, jim je treba dati pravice kot drugim," je dejala.

Hočevarjeva je pojasnila tudi, da v stranki zaupajo Janiju Soršku. "Osebno upam, da ga prepričamo, da ostaja kandidat za ministra za notranje zadeve," je povedala.