Drnovšek pravi, da se je za kandidaturo odločil, da
Drnovšek pravi, da se je za kandidaturo odločil, da "reši(m) občane pred nadaljnjim zadolževanjem Mestne občine Ljubljana". Foto: osebni arhiv

Drnovšek je napovedal tudi zamenjavo celotne občinske uprave in vzpostavitev popolnega nadzora nad njenim delom. Vsakemu zainteresiranemu občanu bi tudi omogočil, da lahko kadar koli pogleda, kam je šel njegov denar. Ob tem pa je dodal: "Zahteval bom lustracijo vseh vpletenih v nečedne posle. Revizijo naj pa delajo pristojni organi."

Klepet z Drnovškom lahko v celoti preberete tukaj.

"Vsem zainteresiranim bi dal možnost za preživetje, zato bi uvedel množično vrtičkarstvo in s tem pospešil samooskrbo in psihično in fizično zdravje," obljublja Drnovšek, ki je po izobrazbi, kot trdi, elektronik. Uredil bo še kolesarske steze in pešpoti ter uvedel brezplačni mestni avtobus. Na tak način bo zmanjšal promet v mestu in izboljšal zrak, kar po njegovem pomeni tudi "boljšo in daljšo življenjsko dobo občanov".

Kot svoj prvi ukrep pa je navedel boj z mafijo.

Na klepet smo že povabili Mojco Kucler Dolinar in Vita Rožeja.

Drnovšek sicer pravi, da se je za kandidaturo odločil, da "reši(m) občane pred nadaljnjim zadolževanjem Mestne občine Ljubljana". Dodaja, da sledi programu stranke, ki je "narejen po meri srečnega človeka in narave in se udejanja učinkovito z demokratičnimi postopki".

"Upoštevajoč naravne danosti in prednosti mesta Ljubljana smo prepričani, da se z modrostjo in osebno odgovornostjo upravljanja mesta doseže lahko mnogo več," je dodal in izpostavil prizadevanje za blagostanje za vse "solidarne meščane".

MMC je na spletne klepete povabil vse kandidate za mesto župana/županje Ljubljane. Razvrstitev klepetov si oglejte tukaj.