Izvajalec gradnje stolpa bo tako izbran na ponovljenem razpisu. Foto: www.sadarvuga.com
Izvajalec gradnje stolpa bo tako izbran na ponovljenem razpisu. Foto: www.sadarvuga.com
Gradbeniki pod drobnogledom

Za prekinitev se je odločil direktor Kontrole zračnega prometa Slovenije Srečko Janša skupaj s člani razpisne komisije, v kateri pa je eden manjkal, poroča TV Slovenija. Po neuradnih podatkih naj bi ravno ta manjkajoči član komisije sprejel podkupnino, zaradi česar naj bi bil v priporu.

Uradno se o imenu zaradi interesa preiskave ne govori, a krožijo neuradne navedbe, da gre za Tomaža Žiberta, ki je do zdaj sodeloval tudi v drugih komisijah za druge posle in ne le v tej, ki je izbirala izvajalca za gradnjo stolpa za vodenje in nadzor zračnega prometa.

Nekateri so že špekulirali, da naj bi bila za posel izbrana SCT in Vegrad, a direktor in komisija so se odločili, da ne bo izbran nihče. Razpis za gradnjo 20 milijonov vrednega objekta bodo ponovili in upajo, da bodo gradnjo začeli že to poletje.

Zgodbe o gospodarskih lobijih
Že leta se širijo zgodbe o gradbenih lobijih in o površnosti državnih organov, ko izbirajo izvajalce javnih naročil. Na nekatere je opozorilo računsko sodišče, ko je pregledovalo gradnjo Onkološkega inštituta. Drugo takšno področje pa so dolgoletni avtocestni projekti, ko se po gradnji dela ceste za sanacijo ponovno izberejo isti izvajalci.

Gradbeniki pod drobnogledom