Upravna enota Piran je v le dveh dneh razsodila o objektu Igorja Maherja. Enoto so obiskali kriminalisti. Foto: MMC RTV SLO
Upravna enota Piran je v le dveh dneh razsodila o objektu Igorja Maherja. Enoto so obiskali kriminalisti. Foto: MMC RTV SLO

Nermin Dedič, ki na koprski policijski upravi vodi preiskave s področja kriminalitete v javni upravi, na vprašanja ni želel odgovarjati, piše Žurnal24.

Klet za shranjevanje freze in prezimovanje ženinih sadik
Upravna enota je prejšnji mesec v dveh dneh od vložitve odločila o vlogi Igorja Maherja za legalizacijo “kleti” na kmetijski parceli nad Sečoveljskimi solinami, za katero minister z najkrajšim mandatom doslej sicer trdi, da je namenjena “shranjevanju freze in prezimovanju ženinih sadik”.

Na Seči 16 so opremljeni bivalni prostori
Več Maherjevih znancev, ki so bili pri njem na naslovu Seča 16 je za brezplačnik potrdilo, da ima v vkopanem objektu opremljene bivalne prostore – kuhinjo in dnevno sobo. Dejansko stanje objekta naj torej ne bi ustrezalo navedbam v vlogi, ki jo je podal na upravno enoto.

Ekspresna hitrost upravne enote
Hitrost upravne enote, ki je ekspresno presodila, da glede na določila Černačeve uredbe dovoljenje za Maherjev objekt ni potrebno, je očitno zmotila tudi kriminaliste. Od uveljavitve Černačeve uredbe so na upravni enoti dobili blizu 350 vlog za legalizacijo nezahtevnih objektov in okoli 40 so jih, tako kot Maherjevo, zavrgli.

Gredo strankam na roko, če lahko
Načelniku Ivanu Seljaku je sicer potekel mandat in čaka na (morebitno) novo imenovanje. Poleg njega so se prijavili še štirje kandidati. Sam Seljak zanika, da je računal na pomoč znanca in ministra pri vnovičnem imenovanju: "To je neumnost, moja vest je čista, Maher ni edini primer, ko smo z odločanjem pohiteli. Če le lahko, gremo strankam na roko," trdi Seljak.