Franc Križanič se svojemu svetovalcu ne želi odreči. Foto: MMC RTV SLO
Franc Križanič se svojemu svetovalcu ne želi odreči. Foto: MMC RTV SLO
Bo Križanič neposlušnost plačal z razrešitvijo?

"Minister ima pravico, da izbira svoje sodelavce, in jaz imam pravico, da izbiram svoje," je na tiskovni konferenci pred odhodom na sestanek s predsednikom evropskega sveta Hermanom Van Rompuyem v Bruslju, dejal predsednik vlade. Na ministrstvu za finance izjave niso želeli komentirati.

Kot je znano, Pahor od finančnega ministra Franca Križaniča pričakuje, da bo pogodbo z osebnim svetovalcem Isajlovičem prekinil. Križanič mu je odgovoril, da ima pravico, da si sam izbira svoje najožje sodelavce, ki jim zaupa. Premier je sicer že na začetku nasprotoval Križaničevi želji, da se Isajloviča zaposli na ministrstvu, kar je minister Križanič rešil tako, da ga je najel za osebnega svetovalca.

Isajloviču na mesec 2.400 evrov
Z ministrstva so že v sredo na MMC-jevo vprašanje, kakšne naloge opravlja Isajlovič za ministra Križaniča, odgovorili, da so predmet Isajlovičeve podjemne pogodbe "storitve svetovanja na področju aktivnosti iz pristojnosti ministrstva za finance pri odpravljanju posledic krize v gospodarstvu". "Vrednost pogodbe znaša 28.800 evrov letno brez DDV-ja in ima mesečni limit 2.400 evrov brez DDV-ja," so pojasnili.

Drago Isajlovič je javnosti najbolj znan kot človek, ki je leta 1988 sodeloval pri aretaciji Janeza Janše, prav tako pa ni skrivnost, da je bil sodelavec nekdanje službe državne varnosti. Tudi sicer se Isajlovič javnosti in medijem izogiba, njegovih fotografij pa v javnosti skorajda ni, pišejo mediji.

Bo Križanič neposlušnost plačal z razrešitvijo?