Društvo Platforma sodelovanja je na omrežju X zapisalo, da se je v četrtek sestal upravni odbor, ki je obravnaval aktualne tematike in začrtal časovnico za delo v prihodnje. Podrobnosti niso želeli pojasnjevati. Foto: Platforma sodelovanja/X
Društvo Platforma sodelovanja je na omrežju X zapisalo, da se je v četrtek sestal upravni odbor, ki je obravnaval aktualne tematike in začrtal časovnico za delo v prihodnje. Podrobnosti niso želeli pojasnjevati. Foto: Platforma sodelovanja/X

V konec maja ustanovljenem društvu Platforma so napovedovali, da bodo jeseni prešli v drugo fazo svojega delovanja. Med svojimi načrti so takrat napovedovali več okroglih miz oziroma razprav o izzivih, ki so ključnega pomena za Slovenijo.

Slabo leto pred evropskimi volitvami pa so vse glasnejša tudi ugibanja, ali se bo Platforma sodelovanja angažirala s svojimi kandidati za evropske poslance. K oblikovanju skupne liste je sicer Logarja oziroma društvo povabil prvak NSi-ja Matej Tonin. A Logar je v oddaji 24UR Zvečer pojasnil, da se je Toninu sicer zahvalil za ponudbo, ampak namen njihove platforme je drugačen, so odločili na upravnem odboru. Ne želijo namreč peljati v politične razprave, ampak so z ustanovitvijo platforme pokazali pot, kako potreben je dialog v slovenski politiki.

Predsednik društva Logar sicer kot poslanec SDS-a in predsednik sveta stranke ne more kandidirati na nobeni drugi listi kandidatov, je bilo sporočilo prvaka SDS-a Janeza Janše v nedavnem pogovoru za večerno informativno oddajo na POP TV. Tako namreč določa statut SDS-a, ki navaja, da je posameznik lahko črtan iz članstva stranke, če kandidira na konkurenčni listi. Član SDS-a tudi ne more biti član organizacije, katere cilji niso v skladu s programom SDS-a. V upravnem odboru Platforme je poleg Logarja še ena poslanka SDS-a, Eva Irgl.

Sorodna novica Janša o Logarjevih načrtih: Nervoza je predvsem v medijskem prostoru

Delovni posvet SDS-a

Pojasnila o Logarjevem morebitnem političnem udejstvovanju zunaj SDS-a naj bi po poročanju Dela pričakovali tudi njegovi poslanski kolegi na čelu s predsednikom stranke Janezom Janšo, ki imajo danes delovni posvet. Posveta naj bi se po poročanju Dela udeležili trije podpredsedniki stranke: Romana Tomc, Jelka Godec in Aleš Hojs ter 27 članov poslanske skupine, med katerimi je tudi Logar. Ali se Logar posveta udeležuje ali ne, ni znano. Njegova prihodnost v stranki je nejasna, po lokalnih volitvah novembra lani je odstopil kot predsednik mestnega odbora SDS-a v Ljubljani. Omenja se, da bi lahko zapustil poslansko skupino, o čemer naj bi se spraševali tudi njegovi kolegi iz poslanske skupine. Logar je sicer tudi predsednik sveta stranke, ki bo zasedal 22. septembra, še navaja Delo.