Novo mesto so preplavili plakati kandidatov za župana. Foto: BoBo
Novo mesto so preplavili plakati kandidatov za župana. Foto: BoBo

Po besedah Macedonijevega volilnega štaba so se nanje obrnili številni občani, ki jih moti število plakatov in panojev, s katerimi se oglašujejo kandidati za župane. Pravijo, da so jih občani prosili, naj ukrepajo "glede histerije s plakati in z lesenimi plakatnimi panoji, ki so preplavili ulice, pločnike, celo drevesa in druga neprimerna mesta."

V Macedonijevem štabu so presodili, da so drugi kandidati prestopili meje dobrega okusa, in jih zato javno pozvali, da plakate in panoje odstranijo. Menijo namreč, da ti kazijo okolje, zmanjšujejo prometno varnost, večina pa da jih je postavljenih brez soglasij, in torej nezakonito.

Na poziv so se odzvali v taboru skupne kandidatke SD-ja, Zveze za Dolenjsko in SLS-ja Milene Kramar Zupan in Macedoniju ter njegovemu štabu predlagali, da naj najprej počistijo pred svojim pragom, šele potem pa bodo pripravljeni "reagirati na njihove levite". Z, po njihovih besedah "inkriminirano nesnago" naj bi prvi in, kot poudarjajo "veliko pred drugimi", začeli prav v Macedonijevem štabu.